Deze website gebruikt cookies.

OPROEP: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020

12 juni 2020

OPROEP: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020

 Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land trage wegen in de kijker tijdens het actieweekend Dag van de Trage Weg. Het is een toonmoment voor favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten. Tegelijk benadrukken organisatoren en deelnemers het belang van veilige en aangename trage wegen voor iedereen. Dit jaar gaat Dag van de Trage Weg door op 17-18 oktober.

 De coronacrisis toont nóg meer de waarde van trage wegen. Wandelen, joggen of fietsen is belangrijk voor de gezondheid. Mensen komen buiten, ontdekken ongekende paden en wegjes en hebben deugd van een eenvoudige wandeling of fietstocht.

 Alle wandel- en fietsliefhebbers kunnen een activiteit organiseren in hun buurt. Het is nog afwachten welke maatregelen gelden in oktober, maar in principe zijn diverse activiteiten op, langs en over trage wegen mogelijk: een verkennende tocht, uitstippeling van een nieuw parcours, kleine onderhoudswerken aan een pad, een gezinsevenement, een zwerfvuilactie, enz.

 Laat je inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Ideeën voor veilige activiteiten in coronatijden? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.