Deze website gebruikt cookies.

Over ons Naar Inhoud

Over ons

Grote Routepaden... doet langeafstandsroutes leven

Grote Routepaden verenigt wandelaars en fietsers met een passie voor traag reizen langs langeafstandspaden.

Of je nu tien dagen gaat trekken of voor het eerst een dagtocht maakt in eigen streek, Grote Routepaden doet je met andere ogen naar je omgeving kijken. Wie traag reist, komt verder!

Samen met vrijwilligers en vele partners werken we rond drie pijlers:

  • ontwikkelen
  • op weg helpen
  • verbinden
Nieuw item

Grote Routepaden ontwikkelt en beheert routes

Veertien GR’s en tien Streek-GR’s zijn een referentie voor wandelaars die de meest avontuurlijke en diverse kanten van Vlaanderen willen beleven.

De inzet van lokale vrijwilligers stelt ons in staat om de routes te blijven verbeteren, met onze kwaliteitscriteria als leidraad. Voor fietsers ontwikkelen we digitale routes.

Vanuit Vlaanderen bouwen we mee aan internationale routes. Waar mogelijk verbinden we met paden over de grenzen; vier GR-paden zijn deel van de Europese E-paths.

Nieuw item

Grote Routepaden helpt wandelaars en fietsers op weg

In eigen land en verder. Voor korte en meerdaagse trips. Je kan bij ons terecht om authentieke reiservaringen te lezen én te delen.

Je volgt het spoor van enthousiaste wandelaars en fietsers die je voorgingen.

Je kan steunen op up-to-date info en topogidsen voor onze routes, en op tools en tips uit onze community.

Nieuw item

Grote Routepaden verbindt

Wandelen en fietsen raakt aan natuurbeheer, streekontwikkeling, klimaat, gezondheid, ontspanning. Evenveel drijfveren om erop uit te trekken als perspectieven om te belichten en partners om te betrekken.

GR geeft tal van lokale stakeholders een plek. Domeinbeheerders, overheden, verenigingen, logiesuitbaters, duurzame ondernemers geven de routes een gezicht en zorgen mee voor een topbeleving.

Lees meer over het ontstaan van onze vereniging, wie tot het bestuur behoort en welke professionele medewerkers het gezicht vormen van Grote Routepaden, hoe je zelf vrijwilliger kan worden en welke organisaties, overheden en bedrijven tot onze partners behoren.

Nieuw item