Deze website gebruikt cookies.

Over ons

Wie is wie

Dagelijkse werking

Nieuw item

Margot Van de put

Margot is een overtuigd fietser in het dagelijks leven en ontsnapt zo nu en dan uit de stadsdrukte voor een ‘micro-avontuur per fiets’ met man en kinderen. Tijdens vakanties zoekt ze liefst wandeloorden in de bergen op.

Margot is ruimtelijk planner en werkte aan duurzame stads- en streekontwikkeling bij diverse lokale besturen en vzw’s in Vlaanderen, Brussel en ook buiten ons landje. Ze slaat graag bruggen naar ieder die vindt dat de toekomst aan wandelaars en fietsers is. De beste ideeën ontstaan ten slotte in een breed netwerk van betrokkenen. Als directeur van Grote Routepaden zet ze graag haar organisatie-skills in om duurzame recreatie en landschapsbeleving on top of mind te krijgen bij een breed publiek.

+32(0)489 46 50 03 margot.vandeput@groteroutepaden.be

Nieuw item

Isabel Hoogewijs

Isabel ondersteunt de vrijwilligers bij het routebeheer.

+32(0)473 34 07 15
isabel.hoogewijs@groteroutepaden.be

Nieuw item

Sus Sandrap

Sus is een echte wandelfanaat, liefhebber van trekkingmateriaal en dierenvriend. Op een tocht door Ierland deed die als tiener de trekkingmicrobe op. Samen met hun hond kan je Sus tijdens vrije weekends of vakanties vaak in de Ardennen of buurlanden vinden op een bivakplek of langs een GR-route. Als die er niet met de stapschoenen opuit trekt, waagt Sus zich graag aan de uitdagingen die klim- en bouldermuren te bieden hebben. Dit alles combineert die met een job op de bergsportafdeling in Decathlon. Binnen Grote Routepaden neemt Sus het onthaal en administratie op zich.

+32(0)487 208 201
info@groteroutepaden.be

Nieuw item

Karen De Pooter

Karen is al sinds haar studententijd verknocht aan lange afstandswandelroutes en verkende er al heel wat in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Frankrijk en België. Om te fietsen trekt ze er vaak enkele dagen tussenuit in Vlaanderen, Nederland of Noord-Frankrijk.

Karen werkte onder meer als freelance journaliste en op een communicatiedienst. Ze houdt zowel van schrijven, als van fotografie en video. Als communicatiemedewerker wil ze zo ruim en aantrekkelijk mogelijk informeren over de Grote Routepaden en zoveel mogelijk mensen aan het wandelen en fietsen krijgen.

+32 (0) 487 25 55 83 karen.depooter@groteroutepaden.be

De bestuursorganen

Dagelijks Bestuur

Het Dagelijks Bestuur behartigt de lopende zaken en kan in dringende gevallen tussen twee Raden van Bestuur door uitvoerende beslissingen nemen. Naast  Margot, Barbara en Isabel bestaat dit team uit afgevaardigden vanuit de Raad van Bestuur: voorzitter Rik Röttger, penningmeester Jean Hendrikx, secretaris Maarten Smeets,  ondervoorzitter Bart Vermeulen en de voorzitter van de WandelCommissie Dirk Van Braeckel.

Nieuw item

Rik Röttger

Rik bond 25 jaar geleden zijn eerste stapschoenen aan voor de West Highland Way. Jaarlijkse wandelvakanties brengen hem vooral naar Duitsland, de UK en Zwitserland. Met vrouw en dochter Hannah wordt er ook gefietst: de Rijn van monding naar bron en deze zomer de Spreeradweg naar Berlijn.

Rik is historicus, werkte aan de VUB en de Stad Mechelen. Naast wandelkilometers heeft hij ook heel wat uren vergaderen op de teller. Hij was provincieraadslid en 10 jaar gedeputeerde in Antwerpen. Via zijn bevoegdheden rond landschap en leefmilieu kon hij ook daar werken aan trage wegen en duurzame vrijetijdsbesteding.

Als voorzitter van Grote Routepaden hoopt hij zijn ervaring voor die mooie missie verder te zetten.

+32(0)486 953 763
rik.rottger@groteroutepaden.be

Nieuw item

Jean Hendrikx

Al in zijn tienerjaren liep Jean de fietsmicrobe op: vanuit Maaseik trapte hij regelmatig richting Voerstreek of Ardennen. Later, tijdens de gezinsvakanties, werd er flink gewandeld. Eind jaren ’90 pedaleerde het hele gezin over de eerste LF-routes. Op hun tochten kwamen ze vaak wit-rode streepjes of LF-bordjes tegen, een teken dat ze goed zaten en dat de route hen nog langs verrassende plekjes zou leiden.

Zijn beroepsleven speelde zich in het onderwijs af. Zijn leidraad: samen kunnen we zoveel meer dan alleen! We hebben elkaar nodig op alle mogelijke vlakken (inspiratie, steun, zorg…) om onze idealen te kunnen realiseren.

Als penningmeester is het zijn taak om te waken over de financiële gezondheid van de vereniging en te zorgen dat zij in orde is met alle wettelijke verplichtingen.

jean.hendrikx@groteroutepaden.be

Nieuw item

Maarten Smeets

In een altijd maar drukker wordende wereld vindt Maarten rust tijdens het wandelen door bos en veld. Professioneel is Maarten bezig met functioneel fietsen door het uitwerken van fietssnelwegen en het ondersteunen van gemeenten bij de aanleg van fietspaden.

Na het voltooien van zijn Camino sloot Maarten zich als vrijwilliger bij Grote Routepaden aan. Hij neemt zowel de coördinatie van GR Vlaams-Brabant als de functie van secretaris op zich.

maarten.smeets@groteroutepaden.be

Nieuw item

Bart Vermeulen

Bart fietst met veel plezier door het leven, letterlijk en figuurlijk.

Een fietstocht van 100 km met vrienden, daar begint elk weekend mee. Jaarlijks een fietsweek in binnen- of buitenland met de vriendengroep is een must, pas dan vindt hij rust!

Beroepshalve fietst Bart van de ene attractie naar het ander museum, en van de ene vereniging naar de andere organisatie, zolang het maar met toerisme en recreatie verband houdt. De Koepel van Attracties & Musea, ja die van Riebedebie, daar staat hij elke dag graag voor op. Maar ook de Kustpas is een geesteskind van Bart.

bart.vermeulen@groteroutepaden.be

Nieuw item

Dirk Van Braeckel

Voor Dirk is er geen mooiere vakantie denkbaar dan een meerdaagse trektocht over golvende heuvels, door ruige bossen of langs ongerepte kusten. Exotische oorden zijn daarvoor niet nodig, bestemmingen dicht bij huis en verplaatsingen met het openbaar vervoer genieten de voorkeur.

Mooie en aangename wandeltrajecten vinden is in dichtbevolkt en kapotverkaveld Vlaanderen niet gemakkelijk. Toch slaagt GR er wonderwel in een prachtig netwerk uit te bouwen en dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers goed te onderhouden. Als voorzitter van de Wandelcommissie zet Dirk zich samen met de andere commissieleden in om dit netwerk nóg kwaliteitsvoller en aantrekkelijker te maken.

dirk.van.braeckel@groteroutepaden.be >

Provinciale werking

Onze vrijwilligers worden aangestuurd door een provinciaal coördinator. Geert, Ronald, Frans, Maarten en Marcel kennen de organisatie door en door en zijn steeds het aanspreekpunt binnen hun eigen provincie. Samen met hun team zijn zij verantwoordelijk voor een perfecte GR-markering, ze organiseren op heel regelmatige basis wandeltochten en dragen hun steentje bij in het bestuur van de organisatie.

Nieuw item

Bart Sas

Antwerpen

Bart is al heel lang een gepassioneerde GR- wandelaar. Deze passie deelt hij ook graag met anderen. Zo legde hij samen met zijn broer het lange afstands-pad GR5 af. In de zomer trekt hij er vaak op uit als wandelbegeleider voor meerdaagse gezinshuttentochten in de bergen. Dichter bij huis neemt hij deel aan provinciale activiteiten. In eigen land valt er ook heel wat moois te ontdekken. Een GR-pad volgen is steeds opnieuw een belevenis.

Sinds 2021 is Bart coördinator van de provinciale werking in Antwerpen. Hier kan hij beroep doen op een gedreven en ervaren team van vrijwilligers. Kennis delen is samen grenzen verleggen en nieuwe paden ontdekken. De uitdaging voor ons is om een kwalitatief wandelnetwerk aan te bieden aan mensen die graag op weg zijn. Daar willen wij voor gaan.

bart.sas@groteroutepaden.be

Nieuw item

Jan Van Meirvenne

West-Vlaanderen

Sinds eind de jaren '80 loop er enkel nog wit-rood bloed daar Jan zijn aderen. Niets kan hem tegenhouden om via lange afstandswandelroutes onze contreien onveilig te maken. In eigen land is zelfs geen enkele GR die hij niet afgewandeld heeft.

Als professioneel IT-er maakte Jan zijn intrede in de GR-familie door het ontwikkelen van onze tweede website. Later verzorgde hij de lay-out van enkele topogidsen en stond hij mee aan de wieg van de dagstappers.

Na een korte pauze nam hij de GR-draad weer op en kwam hij het Kernteam in West-Vlaanderen versterken om even later het roer over te nemen van zijn voorganger. Via samenwerking, niet alleen met de GR-Vrijwilligers onderling, maar ook met overheden en gelijkgestemde organisaties, wil Jan de GR-beleving in West-Vlaanderen naar een hoger niveau krikken.

jan.vanmeirvenne@groteroutepaden.be

Nieuw item

Geert Creve

Oost-Vlaanderen

Geert is al heel lang bezig met wandelen en fietsen. De eerste trektochten dateren van bij de jeugdbeweging. Na een pauze werd de draad toch terug opgenomen. Nooit spectaculaire dingen in Verweggistan, wel steeds in eigen land of de buurlanden.

Al snel ging Geert aan de slag als GR-veldmedewerker in het Waasland. Kort daarna kwam er de taak als adjunct-coördinator van Oost-Vlaanderen bij, waar hij doorgroeide tot provinciale coördinator.

Onder de motto’s ‘Hobby moet voor ontspanning zorgen’ en ‘Alleen kan je veel maar met meer kan je veel meer’ zijn ondertussen de provinciale coördinatietaken in de handen van een gans team. Overleg, kwaliteit, vernieuwing en verjonging zijn waarden die Geert hoog in het vaandel draagt.

geert.creve@groteroutepaden.be

Nieuw item

Maarten Smeets

Vlaams-Brabant

In een altijd maar drukker wordende wereld, vindt Maarten rust tijdens het wandelen door bos en veld. Professioneel is Maarten bezig met functioneel fietsen, door het uitwerken van fietssnelwegen en het ondersteunen van gemeenten bij de aanleg van fietspaden.

Na het voltooien van de Camino sloot Maarten zich als vrijwilliger bij Grote Routepaden aan en sinds 2020 stuurt Maarten als provinciaal coördinator de vrijwilligers van Vlaams-Brabant aan bij het onderhouden en vernieuwen van onze paden, het organiseren van de buswandelingen en het opzetten van nieuwe topogidsen.

maarten.smeets@groteroutepaden.be

Nieuw item

Marcel Corvilain

Limburg

Lange afstandswandelen is voor Marcel een echte passie. Hij probeert zoveel mogelijk nieuwe streken te ontdekken en wandelde al vele Vlaamse en Waalse GR-paden. Wandelen is een vorm van onthaasting, niks is beter om na een drukke werkweek een GR-pad te verkennen. Na een flinke klim beloond worden met adembenemende uitzichten, door kleine dorpjes wandelen, kerkjes bezoeken, door de modder ploeteren, een ferme afstand stappen om dan ’s avonds moe maar gelukkig te kunnen terugdenken aan al de mooie plaatsen, maakt van GR-wandelen  een fantastische ervaring.

Sedert maart 2021 is Marcel provinciaal coördinator van Limburg en helpt samen met de vele Limburgse vrijwilligers in zijn mooie en natuurvolle provincie de GR-paden verder uit te bouwen.

marcel.corvilain@groteroutepaden.be

Experten

Een organisatie van 250 vrijwilligers kan ook op bestuurlijk niveau steeds een duwtje in de rug gebruiken. Jeroen, Jean-Pierre, Bart, Johan en Bart hebben vanuit hun interesses en ervaring al heel wat expertise opgebouwd en stellen die ook graag ten dienste van Grote Routepaden.

Nieuw item

Jeroen Marijsse

Jeroen zijn stokpaardje is participatie. Hij voelt zich geprikkeld door organisatie en processen in transitie.

Als medewerker bij de afdeling Vakantieparticipatie bij Toerisme Vlaanderen heeft hij hier ook heel veel expertise in die voor een steeds groeiende organisatie als Grote Routepaden zeer nuttig kan zijn.

Samen met zijn wederhelft Mieke is hij vaak in de bergen te vinden, hetzij om te skiën, klimmen of stappen.

jeroen.marysse@groteroutepaden.be

Nieuw item

Jean-Pierre Tossyn

Jean Pierre is in eerste plaats een fietser maar durft ook wel eens zijn wandelschoenen aanknopen.

Hij is handig met computer en ontpopte zich tot een onmisbare schakel wat betreft de cartografie in onze topogidsen. Ook is hij zeer onderlegd in de digitalisering van routes. Op de Fiets en Wandelbeurs en tijdens workshop zette hij reeds menig volk op de juiste weg.

Vanuit zijn bestuursfunctie richt Jean Pierre zich in de eerste plaats op de fietswerking.

jeanpierre.tossyn@groteroutepaden.be

De redactie van Op Weg

De redactie van Op Weg staat onder leiding van hoofdredacteur Peter Cristiaensen. Het team bestaat uit een aantal vaste leden aangevuld met avonturiers die eenmalig of sporadisch een bijdrage leveren.

Nieuw item

Peter Cristiaensen

Peter is een dagelijkse fietser, een would-be wielertoerist en een gelegenheidswandelaar. Zijn vakanties zijn doorgaans een combinatie van trappen en stappen, zolang er maar bergen in beeld zijn.

Peter is freelance tekstschrijver en sinds 2010 hoofd- en eindredacteur van Op Weg. Hij heeft bijgevolg al honderden wandel- en fietsverhalen nagelezen, gecorrigeerd, aangevuld, hertaald of herschreven en raakt dat nooit beu. Zolang het maar gaat om authentieke ervaringen van op weg.

opweg@groteroutepaden.be

Nieuw item

Lien Santermans

Lien is een fervent wandelaar met een passie voor de bergen. Zo wandelde ze in 2018 de volledige Jordan Trail en in 2022 een deel van de Pacific Crest Trail. Ook in België is ze in de weekends regelmatig op een wandelpad te vinden.

Als communicatieverantwoordelijke werkte Lien eerder al voor media-instituten en ngo's in Amman, Brussel, Jeruzalem, Londen en Ramallah. Sinds 2023 deelt ze het hoofdredacteurschap van Op Weg met Peter.

opweg@groteroutepaden.be