Deze website gebruikt cookies.

Wie is wie

Dagelijkse werking

Margot, Barbara, Isabel en Brigitte verzorgen de dagelijkse werking van de organisatie. Brigitte beheert het secretariaat vanuit Antwerpen Linkeroever; Margot, Barbara en Isabel zorgen voor de nodige 'schwung' vanuit het bureau op de Grasmarkt in Brussel.

Nieuw item

Margot Van de put

Margot is een overtuigd fietser in het dagelijks leven en ontsnapt zo nu en dan uit de stadsdrukte voor een ‘micro-avontuur per fiets’ met man en kinderen. Tijdens vakanties zoekt ze liefst wandeloorden in de bergen op.

Margot is ruimtelijk planner en werkte aan duurzame stads- en streekontwikkeling bij diverse lokale besturen en vzw’s in Vlaanderen, Brussel en ook buiten ons landje. Ze slaat graag bruggen naar ieder die vindt dat de toekomst aan wandelaars en fietsers is. De beste ideeën ontstaan ten slotte in een breed netwerk van betrokkenen. Als directeur van Grote Routepaden zet ze graag haar organisatie-skills in om duurzame recreatie en landschapsbeleving on top of mind te krijgen bij een breed publiek.

+32(0)472 37 98 29 margot.vandeput@groteroutepaden.be

Nieuw item

Barbara Dessein

Barbara was de eerste werkneemster van Grote Routepaden en kon zo van haar hobby haar werk maken.

De professionalisering van de organisatie startte bij haar komst. Zij kent de organisatie door en door, geeft zich steeds voor de volle 100% en met haar enthousiasme brengt ze graag vrijwilligers op de been. Waar ze ook gaat, probeert ze nieuwe leden te werven.

In haar vrije tijd is ze vaak op weg, te voet of met de fiets. De wandel- en fietsmicrobe geeft ze met overtuiging door aan haar drie kinderen Merlijn, Bes en Linde.

+32(0)484 24 88 56
barbara.dessein@groteroutepaden.be

Nieuw item

Isabel Hoogewijs

Isabel is een fervente GR-wandelaar en een gekend gezicht bij de vrijwilligers: ze coördineert mee het team van GR Oost-Vlaanderen. Je vindt haar op de GR-stand op wandelbeurzen en ze schrijft regelmatig in ons magazine Op Weg.

Samen met Barbara coördineert ze het reilen en zeilen van de GR-werking .

+32(0)473 34 07 15
isabel.hoogewijs@groteroutepaden.be

Nieuw item

Brigitte Van Gasse

Brigitte bemant ons secretariaat en is verantwoordelijk voor de ledenadministratie, alle bestellingen en de volledige webshop. Dit doet ze inmiddels al bijna 20 jaar, naast het werk dat ze verricht voor de Vlaamse Jeugdherbergen.

Brigitte is punctueel en houdt van het goede leven. Samen met haar man Stefan trekt ze er geregeld op uit om te genieten van de natuur en bovenal van een lekkere maaltijd en/of drankje. Sinds enkele jaren is zij ook trotse oma van Mathis en Elias.

+32(0)3 232 72 18
info@groteroutepaden.be

De bestuursorganen

Dagelijks Bestuur

Het Dagelijks Bestuur behartigt de lopende zaken en kan in dringende gevallen tussen twee Raden van Bestuur door uitvoerende beslissingen nemen. Naast  Margot, Barbara en Isabel bestaat dit team uit afgevaardigden vanuit de Raad van Bestuur: voorzitter Rik Röttger, penningmeester Jean Hendrikx, secretaris Maarten Smeets,  ondervoorzitter Bart Vermeulen en de voorzitter van de WandelCommissie Dirk Van Braeckel.

Nieuw item

Rik Röttger

Rik bond 25 jaar geleden zijn eerste stapschoenen aan voor de West Highland Way. Jaarlijkse wandelvakanties brengen hem vooral naar Duitsland, de UK en Zwitserland. Met vrouw en dochter Hannah wordt er ook gefietst: de Rijn van monding naar bron en deze zomer de Spreeradweg naar Berlijn.

Rik is historicus, werkte aan de VUB en de Stad Mechelen. Naast wandelkilometers heeft hij ook heel wat uren vergaderen op de teller. Hij was provincieraadslid en 10 jaar gedeputeerde in Antwerpen. Via zijn bevoegdheden rond landschap en leefmilieu kon hij ook daar werken aan trage wegen en duurzame vrijetijdsbesteding.

Als voorzitter van Grote Routepaden hoopt hij zijn ervaring voor die mooie missie verder te zetten.

+32(0)486 953 763
rik.rottger@groteroutepaden.be

Nieuw item

Jean Hendrikx

Al in zijn tienerjaren liep Jean de fietsmicrobe op: vanuit Maaseik trapte hij regelmatig richting Voerstreek of Ardennen. Later, tijdens de gezinsvakanties, werd er flink gewandeld. Eind jaren ’90 pedaleerde het hele gezin over de eerste LF-routes. Op hun tochten kwamen ze vaak wit-rode streepjes of LF-bordjes tegen, een teken dat ze goed zaten en dat de route hen nog langs verrassende plekjes zou leiden.

Zijn beroepsleven speelde zich in het onderwijs af. Zijn leidraad: samen kunnen we zoveel meer dan alleen! We hebben elkaar nodig op alle mogelijke vlakken (inspiratie, steun, zorg…) om onze idealen te kunnen realiseren.

Als penningmeester is het zijn taak om te waken over de financiële gezondheid van de vereniging en te zorgen dat zij in orde is met alle wettelijke verplichtingen.

jean.hendrikx@groteroutepaden.be

Nieuw item

Maarten Smeets

In een altijd maar drukker wordende wereld vindt Maarten rust tijdens het wandelen door bos en veld. Professioneel is Maarten bezig met functioneel fietsen door het uitwerken van fietssnelwegen en het ondersteunen van gemeenten bij de aanleg van fietspaden.

Na het voltooien van zijn Camino sloot Maarten zich als vrijwilliger bij Grote Routepaden aan. Hij neemt zowel de coördinatie van GR Vlaams-Brabant als de functie van secretaris op zich.

maarten.smeets@groteroutepaden.be

Nieuw item

Bart Vermeulen

Bart fietst met veel plezier door het leven, letterlijk en figuurlijk.

Een fietstocht van 100 km met vrienden, daar begint elk weekend mee. Jaarlijks een fietsweek in binnen- of buitenland met de vriendengroep is een must, pas dan vindt hij rust!

Beroepshalve fietst Bart van de ene attractie naar het ander museum, en van de ene vereniging naar de andere organisatie, zolang het maar met toerisme en recreatie verband houdt. De Koepel van Attracties & Musea, ja die van Riebedebie, daar staat hij elke dag graag voor op. Maar ook de Kustpas is een geesteskind van Bart.

bart.vermeulen@groteroutepaden.be

Nieuw item

Dirk Van Braeckel

Voor Dirk is er geen mooiere vakantie denkbaar dan een meerdaagse trektocht over golvende heuvels, door ruige bossen of langs ongerepte kusten. Exotische oorden zijn daarvoor niet nodig, bestemmingen dicht bij huis en verplaatsingen met het openbaar vervoer genieten de voorkeur.

Mooie en aangename wandeltrajecten vinden is in dichtbevolkt en kapotverkaveld Vlaanderen niet gemakkelijk. Toch slaagt GR er wonderwel in een prachtig netwerk uit te bouwen en dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers goed te onderhouden. Als voorzitter van de Wandelcommissie zet Dirk zich samen met de andere commissieleden in om dit netwerk nóg kwaliteitsvoller en aantrekkelijker te maken.

dirk.van.braeckel@groteroutepaden.be >

Provinciale werking

Onze vrijwilligers worden aangestuurd door een provinciaal coördinator. Geert, Ronald, Frans, Maarten en Rudy kennen de organisatie door en door en zijn steeds het aanspreekpunt binnen hun eigen provincie. Samen met hun team zijn zij verantwoordelijk voor een perfecte GR-markering, ze organiseren op heel regelmatige basis wandeltochten en dragen hun steentje bij in het bestuur van de organisatie.

Nieuw item

Ronald Rothwell

Antwerpen

Ronald heeft niet alleen Engelse, Ierse, Belgische én Maltese roots, maar ook een onmiskenbare passie voor onverharde paden. Na de dood van zijn vader kwam hij in Lier wonen en huwde daar met de Belgische Betty. Met hun twee kinderen gingen ze vaak wandelen en ontdekten zo al gauw de wit-rode streepjes.

Toen de GR 12 zou worden uitgebreid naar Lier, kon hij dankzij zijn goed voorstel kort daarna aan de slag als vrijwilliger. Sindsdien zet hij zich in om de kwaliteit van de routes in de regio Antwerpen te optimaliseren. Bij de georganiseerde dagtochten zorgt hij voor de mooiste uitstapjes en op de beurzen kan je bij hem terecht met al je vragen over wandelen in België en grensgebieden.

ronald.rothwell@groteroutepaden.be

Nieuw item

Geert Creve

Oost-Vlaanderen

Geert is al heel lang bezig met wandelen en fietsen. De eerste trektochten dateren van bij de jeugdbeweging. Na een pauze werd de draad toch terug opgenomen. Nooit spectaculaire dingen in Verweggistan, wel steeds in eigen land of de buurlanden.

Al snel ging Geert aan de slag als GR-veldmedewerker in het Waasland. Kort daarna kwam er de taak als adjunct-coördinator van Oost-Vlaanderen bij, waar hij doorgroeide tot provinciale coördinator.

Onder de motto’s ‘Hobby moet voor ontspanning zorgen’ en ‘Alleen kan je veel maar met meer kan je veel meer’ zijn ondertussen de provinciale coördinatietaken in de handen van een gans team. Overleg, kwaliteit, vernieuwing en verjonging zijn waarden die Geert hoog in het vaandel draagt.

geert.creve@groteroutepaden.be

Nieuw item

Frans Van Nevel

West-Vlaanderen

Frans kreeg de GR-microbe als jonge man te pakken in het zuiden van ons landje, ergens op een smalle kerkwegel in een onooglijk Ardeens dorpje. Kort daarna werd met de tweelingmeisjes, die toen 7 à 8 jaar oud waren, de Tour du Mont Blanc afgewerkt. In nog niet zo lang vervlogen tijden stapte hij met echtgenote Kathleen de Camino del Norte en de Camino Portugues helemaal af. Regelmatig is Frans op zoek naar Runners High, en zweert daarbij ‘op zachte grond’. Dat het vergroten van het percentage onverharde GR-paden in West-Vlaanderen hoog op zijn agenda staat, zal dan ook niemand die hem een beetje kent verbazen.

frans.vannevel@groteroutepaden.be

Nieuw item

Maarten Smeets

Vlaams-Brabant

In een altijd maar drukker wordende wereld, vindt Maarten rust tijdens het wandelen door bos en veld. Professioneel is Maarten bezig met functioneel fietsen, door het uitwerken van fietssnelwegen en het ondersteunen van gemeenten bij de aanleg van fietspaden.

Na het voltooien van de Camino sloot Maarten zich als vrijwilliger bij Grote Routepaden aan en sinds 2020 stuurt Maarten als provinciaal coördinator de vrijwilligers van Vlaams-Brabant aan bij het onderhouden en vernieuwen van onze paden, het organiseren van de buswandelingen en het opzetten van nieuwe topogidsen.

maarten.smeets@groteroutepaden.be

Nieuw item

Rudy Steyls

Limburg

Rudy is al meer dan 10 jaar coördinator van GR Limburg en heeft zo al vele honderden kilometers wandelpaden in de benen zitten. Vakanties en uitstappen zijn steeds wandelingen langs de mooiste plekjes in Europa. Zo wandelde hij de voorbije jaren met zijn vrouw Ivana verschillende kustroutes in Engeland en Frankrijk alsook een mooi stuk van de GR 5. Samen hebben ze al heel wat meerdaagse trektochten op de teller. Elk jaar plant hij een tweedaagse wandeltocht met de kleinkinderen. Hij neemt ze dan mee op GR-paden doorheen de Ardennen, de Voerstreek of langs de Noordzee. Zo wordt de wandelgoesting levend gehouden binnen zijn familie.

rudy.steyls@groteroutepaden.be

Experten

Een organisatie van 250 vrijwilligers kan ook op bestuurlijk niveau steeds een duwtje in de rug gebruiken. Jeroen, Jean-Pierre, Bart, Johan en Bart hebben vanuit hun interesses en ervaring al heel wat expertise opgebouwd en stellen die ook graag ten dienste van Grote Routepaden.

Nieuw item

Jeroen Marijsse

Jeroen zijn stokpaardje is participatie. Hij voelt zich geprikkeld door organisatie en processen in transitie.

Als medewerker bij de afdeling Vakantieparticipatie bij Toerisme Vlaanderen heeft hij hier ook heel veel expertise in die voor een steeds groeiende organisatie als Grote Routepaden zeer nuttig kan zijn.

Samen met zijn wederhelft Mieke is hij vaak in de bergen te vinden, hetzij om te skiën, klimmen of stappen.

jeroen.marysse@groteroutepaden.be

Nieuw item

Jean-Pierre Tossyn

Jean Pierre is in eerste plaats een fietser maar durft ook wel eens zijn wandelschoenen aanknopen.

Hij is handig met computer en ontpopte zich tot een onmisbare schakel wat betreft de cartografie in onze topogidsen. Ook is hij zeer onderlegd in de digitalisering van routes. Op de Fiets en Wandelbeurs en tijdens workshop zette hij reeds menig volk op de juiste weg.

Vanuit zijn bestuursfunctie richt Jean Pierre zich in de eerste plaats op de fietswerking.

jeanpierre.tossyn@groteroutepaden.be

Nieuw item

Bart Vermeyen

Solostapper Bart is gek van meerdaagse wandeltrips maar ook van dagstappers in eigen land. Op zijn palmares prijken pelgrimspaden en langeafstandstochten door Europa, met een voorliefde voor Italië, Frankrijk en Duitsland. Hij zoekt vooral de nog niet platgetreden paden uit en gaat bij voorkeur op weg in de lente of herfst.

Bart houdt van fotograferen onderweg en schreef als redactielid al meerdere artikels voor Op Weg, maar ook teksten voor o.a. de Stationstapper.

Bart zorgt vanuit het bestuur voor een directe communicatielijn met de redactie van Op Weg en houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van Grote Routepaden op verschillende beurzen.

bart.vermeyen@groteroutepaden.be

Nieuw item

Johan Van Malderen

Johan is een wereldreiziger. Aangetrokken door cultuur en landschappen bezocht hij al veel verschillende plaatsen. Eén van zijn hobby's is als passagier meevaren op cargoschepen.

Reeds als kind verkende hij al fietsend de West-Vlaamse polders. Dat fietsen is nu hoofdzakelijk beperkt tot de dagelijks woon-werkverplaatsing. Zijn echte passie is wandelen. De vakanties zijn meestal gevuld met dagwandelingen of meerdaagse trekkings in of buiten Europa. Bij GR West-Vlaanderen is hij verantwoordelijk voor meerdere zondagstochten en de weekends. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de formule van Wandelen Zonder Bagage.

johan.vanmalderen@groteroutepaden.be

De redactie van Op Weg

De redactie van Op Weg staat onder leiding van hoofdredacteur Peter Cristiaensen. Het team bestaat uit een aantal vaste leden aangevuld met avonturiers die eenmalig of sporadisch een bijdrage leveren.

Nieuw item

Peter Cristiaensen

Peter is een dagelijkse fietser, een would-be wielertoerist en een gelegenheidswandelaar. Zijn vakanties zijn doorgaans een combinatie van trappen en stappen, zolang er maar bergen in beeld zijn.

Peter is freelance tekstschrijver en sinds 2010 hoofd- en eindredacteur van Op Weg. Hij heeft bijgevolg al honderden wandel- en fietsverhalen nagelezen, gecorrigeerd, aangevuld, hertaald of herschreven en raakt dat nooit beu. Zolang het maar gaat om authentieke ervaringen van op weg.

opweg@groteroutepaden.be