Workshop

Osmand

Heb je een Android smartphone maar weet je niet hoe de gps-functie te gebruiken? Wil je graag navigatie-ondersteuning tijdens je tocht zonder een extra gps-toestel te moeten kopen? Wij hebben voor jou de ideale oplossing!
Osmand is een gratis navigatie-app. Ze maakt gebruik van de werelddekkende OpenStreetMap (OSM) kaarten, die zowel online als offline te gebruiken zijn. Je hebt dus geen internetverbinding nodig wat voordelig is, zeker in het buitenland.
Tijdens deze workshop leer je navigeren met je smartphone, downloaden van wandel- en fietsroutes en aanwijzingen voor het maken van eigen routes.

 

Begeleiding

De workshop wordt gegeven door Monique Lefebvre, trouwe GR-wandelaar en in de ban van de mogelijkheden van haar (Androïd) smartphone. Zij wordt bijgestaan door haar wandelcompagnon Lut. Zo kunnen we beter inspelen als er even iemand niet mee is met de uitleg.

Wie

Opgelet: deze workshop richt zich enkel op personen die gebruik maken van een smartphone met een Androïd besturingssysteem.

De workshops zijn voorbehouden voor leden van Grote Routepaden. Ben je nog geen lid, dan kun je hier registreren.

Organisatorisch

Om de workshop in goede banen te leiden en elke deelnemer de mogelijkheid te bieden om vragen te stellen, wordt het aantal deelenmers per workshop beperkt tot 12 personen. Het minimum aantal is 5.
De workshop gaat door van 13u tot 17u30. We starten met een theoretisch blok van 2u, een half uurtje pauze en daarna gaan we 2u buiten in de praktijk oefenen.

Enkele dagen voor de aanvang van de cursus krijgen deelnemers een mail om de app Osmand te installeren op hun smartphone. Wie hier niet mee overweg kan, wordt bij aanvang van de cursus op weg geholpen.

Locatie

Huis van de Sport Gent: Zuiderlaan 13, 9000 Gent

Kostprijs

€ 30

Datum

Vrijdag 20 april 2018: VOLZET

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Reacties van cursisten

"Veel bijgeleerd, toffe cursus, aan te bevelen. " Willy

"Was heel interessant en ook om de theorie aan de praktijk te koppelen door buiten een wandeling te doen. Lesgeefster heeft veel ervaring met de app en we hebben veel bijgeleerd. " Carine

"Feedback is ook zeer oke. Ik heb nadien nog een vraag per mail gesteld en direct voldoende antwoord gekregen." anoniem

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van toekomstige workshops? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Nieuwe workshops worden steeds aangekondigd in onze maandelijkse nieuwsbrief. Surf naar  onze homepagina. Links onderaan in de rode balk kun je je aanmelden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan naar info@groteroutepaden.be