Verfijn je route

RV Route Overzicht Wallonië

Het Waalse RV-netwerk telt 9 routes, goed voor meer dan 1500 km bewegwijzerde fietsroutes. Dankzij Rando-Vélo kan je niet alleen alle Waalse jeugdherbergen met elkaar verbinden maar ook grote, historische steden zoals Namen, Luik, Bergen, Doornik, Dinant en Bouillon.

Ontdek Wallonië in al zijn verscheidenheid. Een co-existentie van industrieel architectuurpatrimonium en mooie natuur in de Borinage. Een mix van prachtige landschappen en wereldbekende abdijen langs de Maas en de Molignée. Een uitzonderlijke kennismaking met het landelijk leven in de Condroz of Haspengouw. Een combinatie van verschillende culturen in het Waals Picardiïe, de laars van Henegouwen en de Oostkantons.

De RV-routes zijn onderling met elkaar verbonden. Zo kan je zelf combinaties uitstippelen die afgestemd zijn op je persoonlijke wensen … of mogelijkheden want Wallonië is gekend voor haar glooiend landschap. De RV-routes sluiten ook aan op de omliggende netwerken: de Vlaamse en Nederlandse LF-routes, de Franse Voies Vertes en de verschillende langeafstand routes in Duitsland en Luxemburg.

RV-routes volgen vaak het ‘groene wegen’ netwerk  in Wallonië, beter gekend als RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes of Onafhankelijk Netwerk van Trage Wegen). Een autovrije netwerk, speciaal ontwikkeld voor de trage weggebruiker. Het netwerk telt  zo’n 1300 km fietsveilige verbindingen en het is nog steeds in ontwikkeling. Gebruik makend van jaagpaden en oude spoorwegen vormen de RAVeL trajecten het ideale alternatief voor de meer uitdagend hellingen.


logo Rando Velo

Voor de meest actuele informatie omtrent dit netwerk verwijzen we je graag door naar de website van Rando Vélo.


Bewegwijzering en Onderhoud

De bewegwijzering van het Waalse RV-netwerk is gebaseerd op dat van de langeafstand wandelpaden (GR). De markering bestaat heel eenvoudig uit twee strepen onder elkaar. Geel bovenaan en blauw onderaan. De markering worden aangebracht op bomen, murrtjes, palen of wat zich daar verder toe leent. Net als bij LF zijn alle RV-routes in twee richtingen bewegwijzerd.

 
''   Rechtdoor rijden
 
'' Rechts afslaan
 
'' Links afslaan
 
'' Verkeerde weg

In Wallonië is er één RV-verantwoordelijke per provincie die het onderhoud van de RV-routes in zijn regio coördineert. Hij wordt daarbij geholpen door andere vrijwillige medewerkers.

>> Positieve of negatieve ervaringen gehad op een RV-route? Heb je feedback voor Rando-Vélo? Zij horen het graag want het bewijst dat hun routes zinvol zijn en gewaardeerd worden. Surf naar de contactpagina op www.randovelo.org voor een overzicht van de provinciale RV-verantwoordelijken.

Filters

  • Logies tonen op kaart Logies tonen op kaart
  • Pitstops tonen op kaart Pitstops tonen op kaart

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie