Verfijn je route

GR netwerk Vlaanderen

Op de kaart zijn de GR's in het rood en de Streek-GR's in het paars ingetekend. 

Voor meer informatie over het gebruik van onze dynamische kaart kan je terecht bij de FAQ.

Varianten

Wil je graag door de stad wandelen in plaats van er rond? Wil je in het winterseizoen een route volgen maar is het oorspronkelijke traject niet toegankelijk wegens slechte ondergrond? Wil je graag het mooiste traject weten van aan een stadscentrum of een station tot aan de route? Dan vormen 'Varianten' de oplossing.

Bij de routes vind je rechts in de infoblok de rubriek 'Variant'. Uitgewerkte stadsvarianten, wintervarianten en aanlooproutes kan je hieronder terugvinden. Klik en je krijgt de detailpagina van de variant te zien. Hier kan je ook het gps-bestand van de alternatieve of aanlooproute downloaden.

Trajectwijzigingen

Bij elke route waar ze voorkomen, vind je in de rechterkolom de trajectwijzigingen. Er kan bijvoorbeeld een tijdelijke of permanente omleiding zijn op het traject. Of de situatie kan ter plaatse veranderd zijn waardoor de beschrijving in de topogids niet meer klopt. Kijk daarom voor de start van je wandeltocht altijd even op deze website. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan

Nummeringsysteem

De Vlaamse en de Waalse GR-paden sluiten aan op het Franse num­mering­systeem. Daarbij krijgen hoofdassen een nummer met één cijfer (bv. GR 5 Noordzee - Riviera). Paden die daarop aansluiten, hebben een nummer dat begint met dit cijfer (bv. GR 56 Oostkantons) en paden die daarop aftakken krijgen een bijkomend getal, bv. de GR 561 Kempen-Condroz, dat aansluit op de GR 56. Voor de wandelaar is dit nummer gewoon een kortere naam voor het pad, ongeveer zoals het nummer van een buslijn of een verkeersweg.

Filters

  • trajectwijzigingen tonen Trajectwijzigingen tonen
  • Logies tonen op kaart Logies tonen op kaart
  • Pitstops tonen op kaart Pitstops tonen op kaart

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie