LF-Fietsen

LF staat voor 'Lange (-afstand) Fietsroutes' of ook 'Landelijke Fietsroutes'. Het zijn routes in lijn die diverse regio's en zelfs landen doorkruisen. Voor de trajecten wordt altijd gezocht naar veilige fietswegen uit de buurt van drukke verkeersassen.


LF-routes vormen de perfecte basis voor het plannen van weekend- en dagtochten, én in het bijzonder voor het plannen van meerdaagse trektochten of fietsvakanties. Je kan naar eigen voorkeur een traject uitstippelen langsheen verschillende routes. Of je kunt er ook voor kiezen één afzonderlijke thematische LF-route te volgen van begin- tot eindpunt, zelfs over de grenzen heen. Zo ontdek je op een sportieve manier heel wat verrassende plekjes in binnen- en buitenland.

>> Klik hier voor georganiseerde tochten langs LF-routes.

Het Vlaamse LF-netwerk omvat 10 routes, samen goed voor ruim 1500 km fietsplezier. De routes hebben elk een eigen thema en leiden je doorheen gans Vlaanderen. Je overwint de Vlaamse Heuvels, fietst langs de kust, doorheen het kleurrijke platteland, parallel aan de loop van rivieren en langs grote kunststeden zoals Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel. Er is voor elk wat wils!

>> Een overzicht van alle LF-routes in Vlaanderen.

Het volledige netwerk is in 2 richtingen bewegwijzerd met rechthoekige witte bordjes met groen opschrift. De bordjes vermelden zowel de richting, het LF-routenummer als de routenaam. Het beheer en het onderhoud van de routes is een gedeelde verantwoordelijkheid van Toerisme Vlaanderen en Grote Routepaden vzw.

>> Meer informatie over de bewegwijzering en het onderhoud.

De Vlaamse LF-routes stoppen niet aan de gewestgrenzen maar zijn ook verbonden met het Waalse en het internationale netwerk van lange afstand fietsroutes. Het LF-netwerk is afgestemd op het knooppuntennetwerk waardoor je vlot kunt overstappen van het ene netwerk op het andere. De knooppunten kunnen onder andere handig zijn voor het uitstippelen van een aanlooptraject vanuit je eigen woonplaats.

>> Meer informatie over het internationaal LF-netwerk.

 

Spring in het zadel en laat LF je verleiden!

Afbeeldingen

Producten