De wandelervaringen van onze beursmedewerkers

Ben je op zoek naar inspiratie voor een volgende trekking? 

Op de Wandelbeurs vertellen onze vrijwilligers graag over hun eigen wandelervaringen.
Lees hieronder welke bestemmingen ze reeds op hun palmares hebben staan.

Bart Vermeyen

''  

Bart maakte al een 25-tal meerdaagse wandeltrips en langeafstandstochten. Hij houdt van de afwisseling van GR-tochten en pelgrimspaden, met een voorliefde voor Italië en Frankrijk. Hierbij zoekt hij vooral de nog niet platgetreden opties uit.

Op zijn palmares staan o.a. de Via Francigena (Canterbury-Rome), Via della Pace di San Francesco, de GR 34 in Bretagne, de GR 91 in de Vercors, de GR 4 Grasse- Murat, de Alpi Apuani en de Garfagnana in Italië, de Cammino minerario di Santa Barbara in Sardinië, de GR 221 in Mallora, de GR 7 Alpujarras in Spanje, de Moselsteig in Duistland en een trekking in Malta.

Bart is al enkele jaren een zeer enthousiaste wandelinformant op de Fiets- en Wandelbeurs. Hij heeft een vlotte pen en schreef al meerdere inspirerende artikels voor ons magazine Op Weg.

 

Luc Verdegem

''  

Luc is  redacteur bij Op Weg en onze 'Walloniëspecialist'. De Waalse GR-paden kennen voor hem geen geheimen meer. Inspiratie nodig voor een wandelweekend of meerdaagse trekking in het zuiden van ons land? Bij Luc ben je aan het juiste adres.

Een aantal jaren geleden zwoer Luc zijn wagen af en sindsdien doet hij al zijn verplaatsingen met het openbaar vervoer. Op zoek naar wandelingen in combinatie met het openbaar vervoer? Luc kan heel wat tips geven.

Luc is eigenaar van Walkitech en organiseert workshops om onderweg je smartphone optimaal te gebruiken. 


 

Isabel Hoogewijs

''  

Isabel is onze spraakwaterval en weet je met haar enthousiasme zo warm te maken om op GR-pad te gaan.

Over onze eigen Streek-GR's kan Isabel je honderuit vertellen, alsook over de meest bekende langeafstandspaden in de buurlanden, zoals het Coast to Coast Path, de Saar Hunsrücksteig, het Krijtlandpad, de Lee Trail en Müllerthal trail.

Isabel is actief binnen het medewerkersteam van GR-Oost-Vlaanderen. Voor ons magazine Op Weg gaat Isabel op pad om gedreven wandelaars en fietsers te interviewen, schrijft ze columuns en maakt ze reportages over haar eigen wandelervaringen.


 

Leo Thielemans

 
Leo uitgeknipt

Samen met zijn partner Els wandelt en fietst Leo al jaren door Europa. In België staan onder andere de GR 128 VlaanderenrouteGR 126, en de Streek-GR Dijle- en Hageland op de lijst. Meest recent liepen ze de nieuwe GR 57 Sentier de L'Ourthe. In het buitenland ging het onder andere naar de Tour du Mont Blanc, de GR 56 Parc Naturel du Mercantour en de GR 11 in de Spaanse Pyreneeën.

Van februari 2012 tot maart 2015 wandelden Els en Leo in 51 stapdagen de GR paden naar Amsterdam en Parijs. Het werd een verrassende en steeds afwisselende tocht door het onbekende kort-bij-huis. Op een paar etappes in Frankrijk na, werd altijd openbaar vervoer gebruikt om van en naar de route te reizen. Iedere etappe bood steeds nieuwe ontdekkingen en dat zo dicht bij huis.

 

Barbara Dessein

''

Barbara werkt al 14 jaar als GR-wandelcoördinator bij Grote Routepaden. Ze is dus quasi dagelijks bezig met wandelen. Tijdens de week 'van achter de bureau', in het weekend op het terrein. Eenmaal per jaar maakt ze een wandeltrekking met haar man Jeroen (zonder de drie kinderen).

Zo wandelde ze de GR 121 aan de opaalkust, de Côte de Granit Rose (GR 34) in Bretagne, de Sheep's Head Way in Ierland, de Rota Vicentina in Portugal, de Laugavegur in IJsland en de Kungsleden in Zweden.

Barbara haalt haar inspiratie bij de beursinformanten en reportages uit Op Weg. Af en toe schrijft ze zelf een artikel voor het magazine, waar ze o.a. haar ervaring met het wandelen en fietsen met kinderen deelt.

 

Voor wie graag meer wil wandelen of op zoek is naar de volgende wandeluitdaging is de Wandelbeurs 2018 een must! 

 
Ben je lid van Grote Routepaden? Download en print jouw gratis toegangsticket via deze link.