Verfijn je route

Over de grens

Vlaanderen is niet de enige regio met bewegwijzerde LF-routes. Ook Wallonië en steeds meer Europese landen beschikken over een netwerk van al dan niet bewegwijzerde lange afstand fietsroutes.

LF-fietsen, een grensoverschrijdende uitdaging!

 

''Wallonië kent 2 soorten routes die geschikt zijn voor LF-fietsen: Rando Vélo routes en Ravel routes.


Het LF-netwerk in Nederland sluit niet alleen naadloos aan op dat van Vlaanderen maar is ook op eenzelfde manier bewegwijzerd met witte rechthoekige bordjes met groen opschrift. Het Landelijk Fietsplatform is de verantwoordelijke organisatie voor het beheer van het landelijk fietsnetwerk. Voor een overzicht van de Nederlandse LF-routes en gedetailleerde route informatie, klik hier.

Daarnaast ontwikkelt ook de Nederlandse stichting Europafietsers (het vroegere Fiets Informatie Stichting) fietsroutes vanuit Nederland naar aantrekkelijke Europese bestemmingen. Deze routes zijn niet bewegwijzerd maar wel vlot fietsbaar aan de hand van de fietsgidsen met gedetailleerde routebeschrijvingen en kaarten. Voor meer informatie over de prachtige europese, grensoverschrijdende fietsroutes van de Europafietsers, klik hier.


Zwitserland kent 9 'Swiss trails'. Dit zijn lange afstand fietsroutes maar onder een andere benaming. Op basis van deze doorgaande thematische routes werden ook 9 thematische rondritten uitgestippeld. Wil je meer weten over deze Zwitserse lange afstand trajecten, klik dan hier.


Fietsers die Groot Brittanië per fiets willen ontdekken, kunnen gebruik maken van het nationaal fietsnetwerk. Er zijn meer dan 20 bewegwijzerde lange afstands routes die in lengte variëren van 160 tot 800 km en alle delen van Groot Brittanië doorkruisen. Meer details over de routes vind je hier.


Duitsland wordt doorsneden door zo'n 200 goed bewegwijzerde lange afstand fietsroutes. Verspreid over niet minder dan 50 fietsregio's brengen de routes je langs de interessantste steden, de schattigste dorpjes en de mooiste landschappen. Voor meer informatie over de verschillende routes, klik hier.


Denemarken is een fietsvriendelijk land met een uitgebreid bewegwijzerd routenetwerk. Op nationaal niveau zijn er 11 lange afstand fietsroutes die de verschillende landsdelen met elkaar verbinden. De routes brengen je langs de grote Deense steden, de mooiste landschappen en indrukwekkendste attracties. Geïnsteresseerd om Denemarken met de fiets te verkennen, klik dan hier.


Frankrijk staat gekend om zijn voies vertes: oude spoorbanen en (jaag)paden langs kanalen en rivieren die omgetoverd worden tot vlakke en autovrije fietspaden. Hoewel het geen sluitend netwerk is lenen een aantal trajecten zich uitstekend voor het uitstippelen van een meerdaagse fietsvakantie. Een lijst van meer dan 15 thematische routes liggen op jou te wachten. Voor meer informatie, klik hier.


Filters

  • trajectwijzigingen tonen Trajectwijzigingen tonen
  • Logies tonen op kaart Logies tonen op kaart
  • Pitstops tonen op kaart Pitstops tonen op kaart

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie