Deze website gebruikt cookies.

Podcast Grensgevallen

9 oktober 2020

Radio 1 ging  op zoek naar wat Vlaanderen en Nederland scheidt en bindt. Fiets- en podiummaten Jan Hautekiet en Rick de Leeuw fietsten drie dagen lang de grens af tussen Vlaanderen en Nederland. Met haltes onderweg langs kleine en grote culturele bezienswaardigheden, straffe lokale verhalen en gesprekken over zadelpijn en andere kwaaltjes.

De Podcast Grensgevallen  is beschikbaar vanaf maandag 12 oktober op radio1.be, de Radio 1-app of via de gebruikelijke podcastkanalen.

Grensgevallen is  een culturele roadtrip langs de grens en  kadert in 'De LageLandenSlag', een programmareeks over cultuurverschillen tussen Noord en Zuid.

De  fietsgids 'Grensroute'  sluit aan bij deze podcast en kan je bestellen in onze webshop. Alle info over deze route vind je op onze routepagina.

Producten

 • Grensroute
  • leden: € 18,00
  • niet-leden: € 20,00

Artikels uit Op Weg

 • Grensroute NP 2019 Canon grenspaal 396 Zwin
  De Grensroute, een grensverleggende ervaring

  Exact een jaar geleden lanceerde Grote Routepaden op de Fiets en Wandelbeurs de Grensroute, een gloednieuwe verkenning van het complete Belgisch-Nederlandse grensgebied. Met als extra pigment de ...

  Lees meer
 • Grensroute
  Grensroute. Fietsen langs de Dodendraad

  Tijdens WOI bouwde het Duitse leger een draadversperring langs de grens tussen België en Nederland. De draad werd onder elektrische hoogspanning gezet om te verhinderen dat smokkelaars, spionnen, des...

  Lees meer