Deze website gebruikt cookies.

Magazine
Wedstrijden Naar Inhoud

Reglement zomerwedstrijd 2022

Bijzondere voorwaarden zomerwedstrijd Grote Routepaden zomer 2022.

Thema

Het thema van deze fotowedstrijd is ‘Al wandelend of fietsend onderweg’.

Periode en insturen

Deelnemers mogen foto + verhaal (minimum 200 woorden) insturen tot 15 oktober 2022 en dat via een mail naar opweg@groteroutepaden.be.

Foto’s

De deelnemer moet de foto zelf genomen hebben. De foto heeft een zo hoog mogelijke resolutie. Foto’s kunnen in beperkte mate gecorrigeerd worden. Ze mogen niet voorzien zijn van een kader, een signatuur of andere toevoegingen hebben.

Beoordeling

De prijzen worden toegekend door een jury bestaande uit leden van de redactieraad van Op Weg.  

Het is vooral de combinatie van foto en verhaal die we beoordelen. Het verhaal en de foto horen samen en passen binnen het thema van deze wedstrijd. Verhaal en foto kunnen origineel, sprekend, ontroerend of verbazingwekkend zijn, maar moeten vooral andere wandelaars en fietsers kunnen verrassen en inspireren. Anekdotisch of bespiegelend, feitelijk of humoristisch, het kan allemaal. Zolang het maar om een authentieke beleving gaat. 

Juryleden mogen zelf niet deelnemen aan de wedstrijd. Het oordeel van de jury is definitief en kan niet door de deelnemers bediscussieerd worden. De jury mag een verantwoording publiceren maar is dat geenszins verplicht. Er is geen schiftingsvraag voor deze wedstrijd.

Bekendmaking winnaars

Alle winnende foto’s en verhalen worden gepubliceerd in het decembernummer van Op Weg (nummer 6, 2022). In dezelfde periode ontvangen alle winnaars hun prijs.

Eigenaarschap

De deelnemer blijft eigenaar van de door hem ingestuurde foto en verhaal. Door deel te nemen geeft de deelnemer wel automatisch toestemming aan Grote Routepaden om foto en verhaal in één van haar publicaties te gebruiken, mits vermelding van de naam van de fotograaf/auteur. Grote Routepaden hoeft hiervoor dus geen toestemming meer te vragen.