Verfijn je route

LF 51 Kempenroute - Deel Vlaanderen

De LF 51 Kempenroute is een traject van 120 km, gedeeltelijk in Vlaanderen en in Nederland dwars door het Kempenland met zijn bossen, vennen, heides en weilanden. Het Vlaamse traject telt 75 km.

‘Waar de hei de hemel raakt’, zo omschreef een Postelse pastoor ooit het prachtige landschap van De Kempen doeltreffend. Met deze avontuurlijke tocht ontdek je de pracht en praal van deze grenzeloze streek. Via spannende paden fiets je langs een mozaïek van oude akkergronden, heggen en wallen. Je doorkruist schrale heidevelden en volgt de broekgronden langs schuimende beekjes tot diep in de bossen op de Nederlands-Belgische grens. Biezen, rietkragen en geurige gagel maken hier plaats voor bosanemoon, dennenhars en drassig mos. Met een beetje geluk scheert een opgeschrikte ree, haas of loerende havik je in volle vaart voorbij. 

Bewonder al fietsend de Kempen in al haar facetten!

van oost naar west:

De route steekt de Belgisch-Nederlandse grens over ter hoogte van Postel. Langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten kom je in Dessel. Je verlaat het kanaal om door het typische Kempense landschap via Kasterlee naar Herentals te fietsen. Langs de Gedempte vaart fiets je door Grobbendonk naar het Albertkanaal. Dit kanaal brengt je via Vierseldijk, Massenhoven, Oelegem, Wijnegem tot in Merksem, deelgemeente van Antwerpen. Door het havengebied en de hangars langs de Schelde bereik je Het Steen eindpunt van de route.

Gelinkte routes

Ter hoogte van Postel sluit het Nederlands deel van de LF 51 Kempenroute aan op het Vlaamse traject van de LF 51.

Afbeeldingen LF 51 Kempenroute - Deel Vlaanderen

info LF 51 Kempenroute - Deel Vlaanderen

 • afstandAfstand: 75 km
 • trajectTraject:
  • Postel
  • Antwerpen
 • viaVia: Dessel
  Kasterlee
  Herentals
  Grobbendonk
  Viersel
  Massenhoven
  Oelegem
  Wijnegem
  Merksem

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie