Verfijn je route

LF 30 Schelde-Deltaroute - Deel Vlaanderen

De LF 30  is één van de vier dwarsverbindingen op de grote lus van de Vlaanderen Fietsroute. Deze internationale route verbindt het Deltagebied van Zeeland (Nl) vanaf Breskens via Biervliet en Sas van Gent met de Schelde in Gent. Vandaar volgt ze de stroom over Belgisch grondgebied tot in het zuidwesten van Oost-Vlaanderen (Kluisbergen). De volledige route telt 150 km, het Belgisch traject is een tocht van 100 km.

Fiets voor een verkwikkende verjongingskuur langs de oude armen van de Schelde en door de bruisende kuip van Gent.

van noord naar zuid:

De LF 30 komt via Oude Polder Vlaanderen binnen. Ten zuiden van Wachtebeke fietst je rond het provinciaal domein Puyenbroek. Door een open agrarisch landschap loopt de route even voorbij Laarne samen met de LF 5 Vlaanderen Fietsroute het centrum van Gent binnen. In Gent kan het druk zijn, geniet dus nog even van de rust in Laarne in de omgeving van het middeleeuwse slot, compleet met torens en slotgracht. Na Gent volg je verder de oevers van de Schelde stroomopwaarts. In Zevergem zul je jezelf moeten dwingen om het pad op de dijk niet even te verlaten en de paadjes langs de oevers van de oude afgesneden Scheldearmen te gaan verkennen. Ze zien er mysterieus en aanlokkelijk uit en ze openen perspectieven op een romantisch fietsmoment. Na Gavere krijg je een klein voorproefje van een Vlaamse Ardennenparcours, maar het blijft daarbij. Vanaf Dikkelvenne nestelt de route zich snel weer op de Schedeoever. In Oudenaarde fiets je net niet over de Markt maar dit mooie decor voor het Brabantse laatgotische stadhuis ligt slechts 300 m buiten de route.  Na Oudenaarde fiets je in de richting van de Kluisberg. De LF 30 eindigt in Ruien aan de voet van deze Vlaamse heuvel, op een knooppunt met de LF 6 Vlaanderen Fietsroute. Van hieruit heb je twee keuzes: via Esfcanaffles het vlakke West-Vlaanderen binnen of de Kluisberg trotseren en verder over Oost-Vlaamse bodem.

rondrit:

De LF 30 is een perfecte schakel voor meerdaagse tochten doorheen de provincies West- en Oost-Vlaanderen.

Gelinkte routes

De andere dwarsverbindingen zijn de LF 2LF 35 en LF 38.

In de buurt van de Sas van Gent, ter hoogte van de Oudenburgse Sluis, sluit het Vlaamse deel van de LF 30 aan op het Nederlands traject van de LF 30.

In Kluisbergen sluit de LF 30 aan op de Waals RV8 La Transwallone.

Afbeeldingen LF 30 Schelde-Deltaroute - Deel Vlaanderen

info LF 30 Schelde-Deltaroute - Deel Vlaanderen

 • afstandAfstand: 100 km
 • trajectTraject:
  • Wachtebeke
  • Ruien (Kluisbergen)
 • viaVia: Beervelde
  Laarne
  Melle
  Gent
  Gavere
  Nederzwalm
  Oudenaarde

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie