GR 57 Sentiers de L'Ourthe

GR 57 is één van de populairste  en meest belopen langeafstands paden in de Ardennen. Deze route loopt voor een groot stuk door één van de mooiste riviervalleien van de Ardennen en is erg afwisselend. De meeste etappes zijn te bereiken per trein of bus en er zijn onderweg veel slaapmogelijkheden. Er komt heel wat klim- en daalwerk bij kijken en de paden zijn soms bepaald avontuurlijk voor wie het vlakke Vlaanderen als norm neemt. 

De route start bij station Luik Guillemins. Groot contrast als je daana de Ardennen inwandelt. De Ourthe is je leidraad, van de monding tot in de buurt van de oostelijke of westelijke bronnen. Onderweg wandel je langs historische stadjes, dorpen en merkwaardigheden. Bij de Luxemburgse grens klim je uit de Ourthevallei, over de waterscheidingslijn tussen het Maas- en het Rijnbekken. In het Groot-Hertogdom daal je naar Troisvierges, waar het Pad van het Noorden overneemt. Langs de riviervalleien van Woltz, Clerf en Sauer loop je zo naar Diekirch.

Of je kiest voor de 70 km lange aftakking vanaf de stuwdam van Nisramont die de Westelijke Ourthe verkent tot de bron in Ourt om te eindigen aan het treinstation van Libramont.

Afbeeldingen GR 57 Sentiers de L'Ourthe

info GR 57 Sentiers de L'Ourthe

  • afstandAfstand: 370 km
  • trajectTraject:
    • Luik
  • viaVia:

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie