GR 16 Sentier de la Semois

In grote lijnen volgt de GR 16 de loop van de Semois van bij zijn bron in Aarlen.  De Semois is beslist één van de mooiste rivieren in Wallonië. De route is dan ook een wandeling waar je alleen maar van kan genieten! 

Van Aarlen gaat het naar Florenville en Bouillon, maar je doet ook heel wat kleine, karakteristieke dorpjes aan. Je volgt de loop van de rivier soms vlakbij het water, soms hoog er boven op hellingen en kammen met mooie ‘belvédères’, zoals de rots van de Eekhoorn of die van Pinco, het graf van de Ridder of van de Reus, het uitzichtpunt boven Frahan vanuit het tegen de heuvel gebouwd dorpje Rochehaut... Je steekt de Franse grens over om naar het eindpunt in Monthermé te wandelen.

Vooral in het tweede deel van de tocht is het traject niet altijd even makkelijk want de hoogteverschillen kunnen nogal oplopen. De beloning zijn enkele van de mooiste panorama's die in België te bewonderen zijn en soms redelijk avontuurlijke paden.

 

Afbeeldingen GR 16 Sentier de la Semois

info GR 16 Sentier de la Semois

 • afstandAfstand: 202,4 km + 43,5 km
 • viaVia: Arlon
  Étalle
  Chiny
  Florenville
  Bouillon
  Vresse-sur-Semois
  Sorendal
  Monthermé

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie