GR 56 Cantons de l'Est et parc naturel "Hautes Fagnes - Eifel"

De GR 56 is een van de oudste GR-paden in ons land en is een luswandeling door Oostkantons, Hoge Venen en Eifel.  Dit hele gebied is altijd al geliefd geweest bij wandelaars. Je wandelt door bossen, velden en weiden langs bekende en minder bekende riviertjes: enerzijds zijn er de Warche met zijn afdammingen en de bovenloop van de Amblève; anderzijds ontdek je de Perlenbach, de Olef, de Bayehon, de Trô Marets.

Onderweg kom je ook in mooie stadjes en in dorpjes met prachtige huizen, kerken en kapelletjes.
Je gaat van start in Sankt Vith, de hoofdstad van de Belgische Eifel en trekt noordwaarts door het Emmelserwald naar Recht. Verderop steek je de Amblève over en via hellingen en valleien daal je af naar Malmedy aan de Warche. Dan gaat het hogerop naar de Hoge Venen om later weer af te dalen naar de Rur en het bekende Monschau. Van daar gaat het zuidwaarts door de vallei van de Perlenbach (waar vroeger parelschelpen leefden). Je wandelt over meer dan twintig kilometer door een onbewoond gebied en komt aan in Rocherath.  Een variant van de GR 56 gaat van hier naar Büllingen en Bütgenbach; de hoofdweg volgt de vallei van de Holzwarche met zijn woeste natuur.  Daarna tref je een aantal mooie en gastvrije dorpjes zoals Manderfeld, Schönberg, Auel en uiteindelijk Burg Reuland met zijn indrukwekkende burcht.  Van daar vat je de terugweg aan naar Sankt-Vith doorheen velden en bossen.

Afbeeldingen GR 56 Cantons de l'Est et parc naturel "Hautes Fagnes - Eifel"

info GR 56 Cantons de l'Est et parc naturel "Hautes Fagnes - Eifel"

 • afstandAfstand: 168 km + 84 km varianten en verbindingen
 • viaVia: St-Vith
  Malmedy
  Botrange
  Monschau
  Rocherath
  Manderfeld
  Burg-Reuland
  St-Vith

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie