GR 571 Vallées des légendes

Met de GR 571 trek je in een lus door de Luikse en Luxemburgse Ardennen. 

GR 571, dat zijn 166 km échte Ardennen. Het pad voert langs drie van de mooiste valleien die ons landje rijk is: die van de Amblève, de Salm en de Lienne. Het zijn geen vlakke kilometers! Er komt aardig wat stijg- en daalwerk bij kijken, maar de beloning is dan ook navenant. 

Je start in Comblain-au-Pont, waar de Amblève in de Ourthe vloeit en moet al meteen omhoog naar Oneux om dan af te dalen naar Aywaille. Verder gaat het naar Remouchamps en het dal van de Ninglinspo. In de ‘Fonds de Quarreux’ zie je de Amblève op zijn mooist en even mooi is de lange klim langs de Chefnabeek.  Mooie vergezichten in Stoumont en Coo, waar de GR over de gekende waterval heen leidt. In Trois-Ponts laat je de Amblève achter. Via weer een mooie route ga je naar het riviertje de Salm en naar Grand-Halleux om dan weer de bewoonde wereld te verlaten. Door het bos kom je in Vielsalm en bij het kasteel van Salmchâteau. Je klimt weer naar het plateau en ziet een laatste maal de Salm (die daar Glain heet). Dan gaat het weer bergaf naar Gouvy op de grens. Met de GR 571 maak je een kwartdraai naar rechts om zig-zag richting Lierneux op de Lienne te gaan.  Er volgt een lang stuk door de bossen van Arbrefontaine en door de diepe, beboste Liennevallei om in Chevron en Targnon te komen, waar de Lienne in de Amblève vloeit. In noordelijke richting trekken we door een mooie streek naar Nonceveauen weer naar Aywaille.

Afbeeldingen GR 571 Vallées des légendes

info GR 571 Vallées des légendes

 • afstandAfstand: 166 km
 • trajectTraject:
  • Amblève
  • Salm
  • Lienne
 • viaVia: Comblain-au-Pont
  Aywaille
  Remouchamps
  Stoumont
  Coo
  Trois-Ponts
  Vielsalm
  Gouvy
  Lierneux
  Chevron
  Nonceveux

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie