GR 573 Sentier Vesdre-HoŽgne-Helle & Hautes Fagnes

De GR 573 is een 160 km lang, gemarkeerd wandelpad van het Waalse GR-net. De route loopt volledig door de provincie Luik. Weinig paden bieden zoveel afwisseling als de GR 573. Vertrekkend uit de Luikse stadsrand loopt deze lange tocht - als je ongeveer halfweg bent - door één van meest fascinerende, wilde en stille landschappen van België: De Hoge Venen.

Je steekt de Venen dwars over en passeert het allerhoogste punt van België (Botrange). Kilometers knuppelpaadjes helpen je de onvaste bodem van dit unieke biotoop te overbrukken. Van en naar het pplateau van de Hoge Venen volg je snelstromende veenrivieren die van het plateau afwateren: De Helle, de Hoëgne en de Vesder. Lager loop je dan weer in een erg groen landschap van met hagen ommuurde weiden. Tussenin worden allerlei historische plekken gepasseerd: De kasteelruïne van de overmoedige 600 Franchimontezen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap (Eupen), het gekasseide stadje Limbourg, de hooggelegen abdij van Chèvremont of mondaine kuuroorden met art nouveaunostalgie: Spa en Chaudfontaine. GR 573 is ook een behoorlijk sportief pad, de gecumuleerde stijgingsverschillen die je dagelijks overbrugt - met name op het westelijke deel van de tocht - zijn aanzienlijk naar Belgische normen, meestal boven 500 meter. Het oostelijke deel omvat dan weer één van de langste stijgingen die je op een Belgisch pad kan wandelen: Van 190 meter in de vallei van de Vesder te Eupen naar 694 op het dak van België, Signal de Botrange. Samengevat: Gewoon een pad dat nooit gaat vervelen.

Afbeeldingen GR 573 Sentier Vesdre-HoŽgne-Helle & Hautes Fagnes

info GR 573 Sentier Vesdre-HoŽgne-Helle & Hautes Fagnes

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie