GR 12 Amsterdam - Parijs - Deel Brussel en WalloniŽ

De GR 12 kan de GR van de hoofdsteden genoemd worden: de route verbindt Amsterdam met Brussel en Parijs!Al doet deze GR deze grote steden aan, toch zal jevaststellen dat de ontwerpers veel veldwegen en boswegen hebben kunnen aaneenrijgen.
Op Waals grondgebied loopt de GR 12 langs de valleien van de Sennette en van de Samme en geeft hij een kijkje op het kanaal Brussel-Charleroi.  Vanaf Seneffe gaat het  door het vroegere kolenbekken met kleine kanaaltje en grote boerderijen naar de bossen rond de abdij van Aulne tot aan de Samber. Door machtige bossen gaat het dan naar de vallei van l’Eau d’Heure en naar Walcourt. Over een mooi plateau ga je naar Philippeville en dan door bossen en dorpjes naar de grens van Frankrijk en Rocroi, waar de GR15 (E3) op de GR 12 uitgeeft en deze E3 verderzet door het golvende Picardië, de kalkheuvels van Champagne_Ardennen en langs de oorlogsmonumenten van de Chemin des Dames naar Parijs. 

Afbeeldingen GR 12 Amsterdam - Parijs - Deel Brussel en WalloniŽ

info GR 12 Amsterdam - Parijs - Deel Brussel en WalloniŽ

 • afstandAfstand: 212 km
 • variantVariant: liaison GR 12 Ė GR 16 ŗ Monthermť, via Montcornet
 • trajectTraject:
  • Wavre
  • Boulogne-sur-mer
 • viaVia: Atomium
  RonquiŤres
  Walcourt
  Olloy
  Moulin
  Manteau

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie