Verfijn je route

LF 2 Stedenroute - Deel Nederland

De LF 2 Stedenroute (337 km fietsen van Amsterdam naar Brussel) is het resultaat van een internationaal samenwerkingsproject 'Grenzeloos Fietsen' en rijgt verschillende Nederlandse en Vlaamse steden aaneen. De cultuur, architectuur en gezellige bedrijvigheid van de grote Nederlandse en Vlaamse steden wordt in deze internationale route afgewisseld met de rust van typisch Hollandse en Vlaamse landschappen.

De steden zijn per fiets zeer goed te bezichtigen. Je hebt volledige mobiliteit, hoeft nergens in de file te staan en kunt overal ’parkeren’. Deze sportieve tocht is dan ook een absolute aanrader voor liefhebbers van stedentrips. 

Het Nederlandse deel van de LF 2 Stedenroute heeft een lengte van 195 km. De route start in Amsterdam en gaat vervolgens via Rotterdam of Gouda verder zuidwaarts naar de Belgische grens. Eerstvolgende stop havenstad Antwerpen.

Maak een fietsreis van eeuwenoude dorpskapellen en boerderijen naar gotische kathedralen en 19de eeuwse stadspaleizen.


 logo SLF

Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 2 Stedenroute detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route, klik hier.


Gelinkte routes

De LF 2 Stedenroute kruist vanwege zijn noord-zuid oriëntatie heel wat andere, bewegwijzerde LF-routes.

Van noord naar zuid:

Het knooppunt met het Vlaamse deel van de LF 2 Stedenroute bevindt zich aan de Belgisch-Nederlandse grens in de omgeving van Essen.

In het centrum van Amsterdam is er aansluiting met de Van Gogh route. Tussen Moerkapelle en Oud Verlaat én tussen Slikkerveer en Willemsdorp is er overlapping met de St. Jacobsroute. In Alphen Aan Den Rijn en nabij Bodengraven is er knooppunt  met de Limes route

Afbeeldingen LF 2 Stedenroute - Deel Nederland

info LF 2 Stedenroute - Deel Nederland

 • afstandAfstand: 192 km
 • trajectTraject:
  • Amsterdam
  • Essen
 • viaVia: Amstelveen
  Uithoorn
  Alphen Aan Den Rijn
  Lansingerland
  Rotterdam
  Dordrecht
  Moerdijk
  Roosendaal
 • variantVariant:

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie