Verfijn je route

Hanzefietsroute De Wieden-Gasselte inkorting

Dit alternatief kort de totale lengte van de route met zo’n 147 km in. Landschappelijk gezien is dit alternatief veel bosrijker dan de hoofdroute, maar er komen geen Hanzesteden in voor.

Deze inkorting gaat na Zwartsluis dwars door het natuurgebied De Wieden en door de waterdorpen Belt-Schutsloot en Giethoorn. De route slingert daarna door de provincie Drenthe, waar zich een groot aantal natuurgebieden bevinden. Eerst worden de natuurgebieden rond Havelte aangedaan en vervolgens het Nationaal Park Dwingelderveld. De heidevelden hier vormen het grootste heidereservaat van Drenthe en voor het onderhoud ervan worden maar liefst drie schaapskuddes ingezet.

Even voorbij de Boswachterij Hooghalen, waarin zich het voormalige concentratiekamp en monument Westerbork bevinden alsook de Radiosterrenwacht Astron, wordt de Boswachterij Grolloo bereikt. Deze twee bosgebieden zijn aangelegd in de eerste helft van de 20e eeuw. Heel mooi is het Grolloërveen met de langste houten fietsbrug van Nederland. Vervolgens gaat de route dwars door het mooie stroomdallandschap van de Drentse Aa. Vandaar is het nog maar een klein stukje naar Gasselte, waar de hoofdroute weer kan worden opgepakt.

Afbeeldingen Hanzefietsroute De Wieden-Gasselte inkorting

info Hanzefietsroute De Wieden-Gasselte inkorting

 • afstandAfstand: 99,1 km
 • trajectTraject:
  • De Wieden
  • Gasselte
 • viaVia: Giethoorn
  Havelterberg
  Wittelte
  Hooghalen
  Papenvoort

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie