Verfijn je route

Hanzefietsroute Hamburg-Lübeck inkorting

Dit alternatief is ontwikkeld voor wie sneller naar Lübeck en de Oostzee wil en de omweg naar Hanzestad Lüneburg wil overslaan. Deze variant maakt de hoofdroute zo’n 115 km korter. Het traject gaat overwegend door rustig agrarisch gebied met af en toe een stukje bos en een meertje. Onderweg zijn buiten de dorpjes weinig voorzieningen. Halverwege zijn er wel drie campings. 

Vanaf Grünendeich kan men met de pont de Elbe oversteken naar Schulau. Na een stukje Elbedijk gaat de route even voor Heist op zoek naar de gemarkeerde Ochsenweg en volgt die zo’n 24 km. De Ochsenweg was een middeleeuwse handelsweg van Hamburg (Duitsland) naar Viborg (Denemarken) en is nu gemarkeerd. In Denemarken heet deze route Hærvejen. Vanuit het centrum van Henstedt-Ulzburg gaat de route zo’n 24 km over het tracé van een stilgelegde spoorlijn. Bij Bad Oldesloe, waar een jeugdherberg is, wordt een klein stukje het stroomgebied van de Trave gevolgd, die verderop dwars door Lübeck stroomt en uitmondt in de Oostzee bij Travemünde. Helaas loopt er geen fietspad langs waardoor de laatste 8 km naar het centrum van Lübeck over het jaagpad langs het Elbe-Lübeck-Kanal gaan dat in Lübeck weer in de Trave uitmondt. Dit traject eindigt bij de Burgtor, waar deel 2 van de Hanzefietsroute begint.

Afbeeldingen Hanzefietsroute Hamburg-Lübeck inkorting

info Hanzefietsroute Hamburg-Lübeck inkorting

 • afstandAfstand: 115 km
 • trajectTraject:
  • Wedel (Holstein)
  • Lübeck
 • viaVia: Hetlingen
  Uetersen
  Tornesch
  Ellerhoop
  Hemdingen
  Bilsen
  Kadener
  Henstedt-Ulsburg
  Wakendorf
  Nane
  Bad Oldesloe
  Barnitz
  Kronsforde

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie