Verfijn je route

LF 1 Noordzeeroute - Deel Nederland

De LF 1 Noordzeeroute verbindt Boulogne-sur-Mer (F) met Den Helder (NL), over een afstand van ongeveer 470 km. De route maakt deel uit van de internationale North Sea Cycle Route en is als eerste der LF-routes sinds 1989 in twee richtingen bewegwijzerd. 

Het Nederlandse traject van de LF 1 Noordzeeroute is ruim 310 km lang. Met de kustlijn als gids fiets je van de Belgische-Nederlandse grens in Sluis helemaal tot in het noordelijk gelegen Den Helder. Of Omgekeerd. Je fietst via langgerekte duinrepen van badplaats naar visserdorp en rijdt daarbij over massieve zeekeringen en kilometerslange dammen, waaronder de wereldbekende Stormvloedkering. 

Het onverstoorbare golven van de zee, het vrolijk wuivende helmgras en het krakende zand onder je banden: ervaar de Nederlandse kust op onovertroffen wijze.


 logo SLF

Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 1 Noordzeeroute detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route klik hier.


Gelinkte routes

De LF 1 Noordzeeroute vormt een belangrijke noord-zuid as in het bewegwijzerde LF-netwerk in Nederland en sluit aan op heel wat andere LF-routes.

Van noord naar zuid:

Ter hoogte van Sluis sluiten het Nederlandse en het Vlaamse deel van de LF 1 Noordzeeroute op elkaar aan. Er is hier ook aansluiting met de Groene Valleienroute.

De verbinding met de LF 20 Flevoroute, ter hoogte van Haarlem, maakt het mogelijk om in het centrum van de stad over te stappen op de Sint Jacobsroute die naar Compostella voert. Beide routes lopen parallel tot Leiden.

Tussen Wassenaar en Scheveningen/Den Haag is er heel wat overlapping met de Van Gogh route.

In Katwijk-Aan-de-Rijn is er aansluiting met de Limes route

Afbeeldingen LF 1 Noordzeeroute - Deel Nederland

info LF 1 Noordzeeroute - Deel Nederland

 • afstandAfstand: 310 km
 • trajectTraject:
  • Sluis
  • Den Helder
 • viaVia: Vlissingen
  Burgh-Haamstede
  Ouddorp
  Stellendam
  Oostvoorne
  Den Haag
  Katwijk aan Zee
  Noordwijk aan Zee
  Zandvoort
  IJmuiden
  Egmond
  Petten
  Callantsoog

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie