Verfijn je route

Vlaanderen Fietsroute

De Vlaanderen Fietsroute neemt je mee op een unieke fietsronde door Vlaanderen. De route loopt als een gesloten lus over een afstand van ruim 800 km doorheen de vijf Vlaamse provincies. Een unieke kans om op een sportieve manier kennis te maken met de eigenheid en pracht van de verschillende Vlaamse regio's.

Je fietst door uitgestrekte polders, heide en bossen, fruitboomgaarden en zandduinen. Maar ook door pittoreske dorpen en Vlaanderens mooiste historische steden.

Spring in het zadel en laat je verleiden door het mooiste van Vlaanderen!

Starten en stoppen kan je op elk gewenst punt. Het lusvormig traject is in beide richtingen volledig bewegwijzerd met witte rechthoekige bordjes met groen opschrift.

De route is een samenstelling van 4 afzonderlijke LF-routes:

 • Vleteren-Damme: LF 1
 • Damme-Thorn: LF 5
 • Thorn - Kanne: LF 7
 • kanne Vleteren: LF 6

Vind je 900 km wat ambitieus? Geen probleem: de noord-zuidverbindingen op de route, de LF 30 Schelde-Deltaroute, de LF 38 Dender-Waaslandroute, de LF 2 Stedenroute en de LF 35 Kempen-Haspengouwroute, maken het mogelijk de Vlaanderen Fietsroute in vijf kleinere, lusvormige trajecten te verdelen. Of kies één van de KANT-EN-KLARE SUGGESTIES die onze medewerkers reeds voor jou uitwerkten.

De route maakt gebruik van rustige en veilige wegen. Tientallen kilometers lopen over verkeersvrije paden langs rivieren, kanalen en oude spoorwegbeddingen. Dit maakt de route uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Maar doorgewinterde sportievelingen zullen evengoed genieten van het zorgvuldig samengestelde traject.

Vlaanderens langste fietsroute geeft je dus tal van mogelijkheden. Ideaal voor een leuke dagtocht, een ontspannend fietsweekend of een meerdaagse fietsvakantie. In combinatie met een aansluitende LF-route, een lokale route of het alombekende knooppuntennetwerk, ben je vertrokken voor eindeloos fietsplezier.

Wie onderweg wil logeren kan makkelijk gebruik maken van fietsvriendelijke hotels, gastenkamers, campings en jeugdherbergen. Raadpleeg hiervoor onze logiesdatabank.

Heb je de route volledig afgefietst? Dan kun je een ATTEST aanvragen en krijg je een plaatsje  in onze EREGALERIJ.

Afbeeldingen Vlaanderen Fietsroute

info Vlaanderen Fietsroute

 • afstandAfstand: 820 km
 • viaVia: Diksmuide
  Veurne
  Koksijde
  Nieuwpoort
  De Haan
  Brugge
  Gent
  Dendermonde
  Temse
  Boom
  Lier
  Turnhout
  Bocholt
  Thorn
  Maaseik
  Maasmechelen
  Lanaken
  Kanne
  Tongeren
  Sint-Truiden
  Tienen
  Leuven
  Overijse
  Halle
  Geraardsbergen
  Kluisbergen
  Kortrijk
  Wervik
  Ieper
  Poperinge
  Vleteren

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie