Verfijn je route

LF 3 Maasroute

De Maasroute is het zuidelijke deel van LF 3. Tussen de heuvels ten zuiden van Nijmegen en het heuvelland van Limburg volg je over een afstand van 230 km de bochten van de Maas. Je fietst door het befaamde Maasheggenlandschap met een lappendeken van kleine perceeltjes afgeschermd door mei- en sleedoornhagen.

Dankzij de vele veerponten in de route kan je de sfeer aan beide zijden van de Maas proeven. Op de hellingen van het Limburgse Maasdal passeer je een ‘on-Nederlands’ landschap van verlaten karrensporen, veldkruizen, wijngaarden, mergelgrotten en sprookjesachtige vakwerkhuisjes. Je kan de route bovendien combineren met tal van uitjes naar bijvoorbeeld Burgers Zoo in Arnhem, de kasteelruïne in Kessel, Thermae 2000 in Valkenburg, de Gulpener bierbrouwerij, het drielandenpunt in Vaals en diverse musea.

Verken al fietsend het typische Maaslandschap.

TIP
Fietsen én varen? Het kan met de fietspendelboot in het gebied Noord-Limburg, Brabant, Gelderland. De fietspendelboot heeft aan weerszijden van de Maas 7 halteplaatsen voor op- en afstappen: Boxmeer, Gennep, Oeffelt, Cuijk, Mook, Overasselt en Grave. Klik hier voor meer informatie.  


 logo SLF
Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 3 Maasroute detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route klik hier.


Gelinkte routes

De Rietlandroute (noord) en de Hanzeroute (midden)  en de Maasroute (zuid) vormen samen de LF 3. Deze LF-route doorkruist gans Nederland van noord naar zuid over een afstand van 535 km.

De LF 3 Maasroute maakt deel uit van het bewegwijzerde LF-netwerk van Nederland en takt dus aan op verschillende andere LF-routes.

Van noord naar zuid:

Aan het eindpunt bij Maastricht is er aansluiting met de LF 6 verbindingsroute die je naar de Duitse grens bij Aachen brengt of via het centrum van Maastricht terug richting de Vlaanderen Fietsroute. In het centrum van Maastricht kan je overstappen op de Groene Weg naar de Middellandse Zee. In Roermond is er aansluiting met de Eifel-variant van deze route.

Tussen Nijmegen en Millingen Aan de Rijn is er heel wat overlapping met de Limes route die richting de Karpaten, Zwarte Zee voert.

Afbeeldingen LF 3 Maasroute

info LF 3 Maasroute

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie