Verfijn je route

LF 7 Oeverlandroute

De LF 7 Overlandroute voert je dwars door Nederland langs de oevers van kronkelende rivierlopen. 325 km fietsgenot van Alkmaar tot Thorn. Het is prachtig om te zien hoe wolktaferelen zich weerspiegelen in het water en heerlijk om vanaf de verhoogde dijken je blik te laten verdwalen in de weidse verzichten.

Je start ter hoogte van Schoorl met zicht op de Noordzee. Onderweg kom je voorbij het Uitgeestermeer, de Zaan, het IJ, de Amstel, de Vecht, het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal. Daarna kruis je in de Betuwe de grote rivieren en rijd je langs de oevers van de Dommel en het Eindhovens Kanaal. Ter hoogte van Grathem fiets je het Maaslandschap in.

Onderweg fiets je ook langs heel wat verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een tot de verbeelding sprekend uitgestrekt geheel van dammen, dijken, gemalen en sluizen, beschermd door vele forten. Diverse forten zijn voor publiek opengesteld en bijzondere plaatsen om je fietstocht even te onderbreken.

Fietsen langs water, de leukste manier om te genieten van het vlakke Nederland. 


 logo SLF
Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 7 Oeverlandroute detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route klik hier.


Gelinkte routes

In het 'witte stadje' Thorn is er aansluiting op de LF 7, de oostelijke arm van de Vlaanderen Fietsroute. Met de Maas en het Albertkanaal als voleerde gidsen, voert deze route je tot in Kanne. Van hieruit kan je via de LF 6 verbindingsroute gemakkelijk tot in het centrum van Maastricht fietsen. Óf je volgt de LF 6 Vlaanderen Fietsroute terug richting de Noordzee.

In Amsterdam en Eindhoven is er verbinding met de Van Gogh route. Bij Utrecht is er aansluiting met de Limes route

Afbeeldingen LF 7 Oeverlandroute

info LF 7 Oeverlandroute

 • afstandAfstand: 325 km
 • trajectTraject:
  • Alkmaar
  • Thorn
 • viaVia: Uitgeest
  Zaanstad
  Landsmeer
  Amsterdam
  Breukelen
  Utrecht
  Nieuwegein
  Vianen
  Leerdam
  's Hertogenbosch
  Vught
  Eindhoven
  Eind
  Grathem

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie