Verfijn je route

LF 9 NAP-route - Deel Nederland

De LF 9 NAP-route volgt een tracé met een bijzonder thema: het Noord Amsterdams Peil. Ze volgt zo getrouw mogelijk de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen wegvallen. ‘Beachresort Breda’, 'Amersfoort aan zee' en ‘terpstranden’ in Groningen zouden dan werkelijkheid worden. Met die wetenschap zul je deze tocht niet alleen op een hele bijzondere manier beleven, maar ervaar je ook hoe afwisselend die denkbeeldige kust is. Af en toe duikt de route de zee in, met name in Flevoland, of klimt deze juist de hoogte in, zoals bij de Havelterberg en de Utrechtse Heuvelrug. 

De route loopt diagonaal door Nederland over 455 km van Nieuweschans in het uiterste noordoosten tot Breda. Je doorkruist een zeer gevarieerde collectie aan landschappen: bossen, zandverstuivingen, heidevelden en weidse rivierengebieden met vestingstadjes als Gorinchem en Woudrichem. In totaal fiets je door negen provincies. Je komt hierbij voorbij boeiende steden als Groningen, Amersfoort en Utrecht.

Nederland zoals het zou kunnen en misschien ooit zal zijn.


 logo SLF
Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 9 NAP-route detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route klik hier.


Gelinkte routes

De LF 9 NAP-route doorkruist gans Nederland van noord naar zuid over een afstand van 455 km. De route maakt deel uit van het bewegwijzerde LF-netwerk in Nederland en takt dus aan op verschillende andere LF-routes.

van noord naar zuid:

Ten zuiden van Breda vind je aansluiting met het Vlaamse eindje LF 9. De route komt Vlaanderen binnen in Meer en loopt via Loenhout en Brecht tot in Zoersel, een traject van 49 km. Vanaf Loenhout loopt de LF 9 in de bedding van de vroegere LF 50 ‘Jeugdherbergroute’. 

Zowel net voorbij Groningen, ter hoogte van Peizerwold, als ten noorden van Zwolle, ter hoogte van Hattem, is er aansluiting met de Hanzefietsroute. In Groningen zelf is er aansluiting met de Groningen-variant van deze route. Bij Westerveld is er dan weer aansluiting met de Wieden-Gasselte inkorting van de route. 

Bij Utrecht is er aansluiting met de Limes route die je langs de noordelijke grens van het oude Romeinse Rijk begeleidt. Tussen Breda (NL) en Meer (VL) overlapt de LF 9 NAP-route met de St. Jacobsroute die naar Compostela voert. 

Afbeeldingen LF 9 NAP-route - Deel Nederland

info LF 9 NAP-route - Deel Nederland

 • afstandAfstand: 455 km
 • trajectTraject:
  • Nieuweschans
  • Breda
 • viaVia: Winschoten
  Groningen
  Steenwijkerland
  Meppel
  Hasselt
  Zwolle
  Hattem
  Elburg
  Zeewolde
  Amersfoort
  Utrecht
  Nieuwegein
  Vianen
  Zederik
  Gorinchem
  Dongen
 • variantVariant:

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie