Verfijn je route

LF 13 Schelde-Rheinroute

De LF 13 Schelde-Rheinroute leid je over een afstand van 290 km van het Zeeuwse Vlissingen tot het Limburgse Venlo. Dwars door de zuidelijke provincies.

Laat je onderweg verbazen door de grote tegenstellingen die je tegenkomt in natuur en cultuur. Je passeert het protestantse Walcheren, Beveland poelgronden, kreekruggen, vliedbergen en verdronken land. Van zodra je het Schelde-Rijnkanaal oversteekt fiets je vrijwel meteen de Brabantse boswachterijen in. Daarbuiten sieren veldkruizen en kapelletjes de eenzame landwegen op weg naar het Bourgondische leven in bruisende steden zoals Breda en lieflijke dorpjes zoals Alphen. Laat je vervolgens door een reeks van heidevelden en vennetjes begeleiden naar het Limburgse Maasdal. Vanaf de grens bij Venlo kunnen fietsfanaten hun tocht voortzetten over Duits grondgebied.

Beleef al het moois van Zuid-Nederland vanop de fiets.


 logo SLF
Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 13 Schelde-Rheinroute detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route klik hier.


Gelinkte routes

De LF 13 Schelde-Rheinroute maakt deel uit van het bewegwijzerde LF-netwerk in Nederland en takt aan op verschillende andere LF-routes.

van west naar oost:

Zowel nabij Rijsbergen als net ten noorden van Eindhoven is er aansluiting met de Van Gogh route. Bij Breda is er aansluiting met de St. Jacobsroute naar Compostela. In Venlo is er overlapping met de Hanzefietsroute.

Afbeeldingen LF 13 Schelde-Rheinroute

info LF 13 Schelde-Rheinroute

 • afstandAfstand: 290 km
 • trajectTraject:
  • Vlissingen
  • Venlo
 • viaVia: Middelburg
  Nieuwdorp
  's Gravenpolder
  Reimerswaal
  Woensdrecht
  Bergen Op Zoom
  Nispen
  Rijsbergen
  Breda
  Hilvarenbeek
  Oirschot
  Eindhoven
  Asten
  Grashoek

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie