Verfijn je route

LF 15 Boerenlandroute

De LF 15 Boerenlandroute laat je kennis maken met het authentieke Nederlandse boerenleven en dit in de breedste zin van het woord. Reizende bollenkramen, struisvogelboerderijen, kaasmakerijen en geitenhouderijen: je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen tijdens deze tocht. De route leidt je gedurende 260 km door zeer gevarieerde landschappen vol verrassingen.

Je fietst door eindeloze weiden in Noord-Holland. Je maakt kennis met het 'oude' en het 'nieuwe' land in Flevoland. Je rijdt langs knusse, kleinschalige veldjes met koeien, paarden of schapen in Salland. Én je doorklieft hoog uitstaande maïsvelden in het zacht glooiende Twente. Bovendien is het prima vertoeven in de historische stadjes Hoorn, Enkhuizen, Urk en Kampen. Tussen Enkhuizen en Flevoland kies je voor de boot of een alternatieve route via de ongeveer 25 km lange Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. 

Maak kennis met het authentieke Nederland.

LET OP:

De Zuiderzee verzorgt in de periode 25 juni - 1 september 2012 (ma t/m za) een veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. De vaartijd is 1 uur en 45 minuten.
Vertrek veerboot Urk: 09:00 en 16:30  Burg.J.Schipperskade
Vertrek veerboot Enkhuizen: 11:00 en 18:30  veerhaven (nabij VVV)
Verdere informatie op website: http://www.de-zuiderzee.nl/ 

Een alternatief is meevaren op de Willem Barentsz, een zeilende veerdienst. Deze vaart volgens onderstaande dienstregeling van 16 juli t/m 25 augustus 2012 (maandag t/m zaterdag)
Enkhuizen > Urk  11.00   13.45
Urk  > Enkhuizen 15.15  18.00
Verdere informatie op website: www.willem-barentsz.nl  

Op andere dagen kan je via de Houtribdijk van Enkhuizen naar het oosten rijden. Bij Lelystad de LF 20 Flevolandroute volgen tot over de Ketelbrug in de Noordoostpolder om daar terug over te schakelen op het traject van de LF 15 Boerenlandroute. In omgekeerde (b-)richting volg je bij de Ketelbrug de LF 20 Flevolandroute tot de noordkant van Lelystad en vandaar via de Houtribdijk naar Enkhuizen rijden.


 logo SLF
Voor aanvullingen, logies en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de LF 15 Boerenlandroute detailpagina op de website van de Stichting Landelijk Fietsplatform. Voor het recenste gps-bestand van deze route klik hier.


Gelinkte routes

De LF 15 Boerenlandroute maakt deel uit van het bewegwijzerde LF-netwerk in Nederland en takt aan op verschillende andere LF-routes.

van west naar oost:

Tussen Kampen en Zwolle (Hattem) is er overlapping met de Hanzefietsroute.

Afbeeldingen LF 15 Boerenlandroute

info LF 15 Boerenlandroute

 • afstandAfstand: 260 km
 • trajectTraject:
  • Alkmaar
  • Enschede
 • viaVia: Ursem
  Oudendijk
  Hoorn
  Enkhuizen
  Lelystad
  Nagele
  Kampen
  Zwolle
  Heino
  Luttenberg
  Haarle
  Delden
  Boekelo
 • variantVariant:

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie