Langs sporen van de Groote Oorlog

Logo 14-18
        

In het kader van de herdenking van de Groote Oorlog publiceert GR voor het eerst een themagids, bedoeld om de langeafstandswandelaar te begeleiden langs de sporen van de Eerste Wereldoorlog. Iedereen denkt daarbij spontaan aan de Westhoek, maar ook enkele minder bekende veldslagen komen aan bod. De nieuwe gids maakt de verbinding tussen de historische gebeurtenissen, de materiële resten en het landschap.

Er zijn drie grote meerdaagse wandeltochten uitgestippeld  grotendeels langs bestaande en bewegwijzerde GR-paden. De wandelingen volgen zo veel mogelijk de chronologische volgorde van de oorlogsgebeurtenissen.

  • De eerste tocht, door het Hageland en het Dijleland, leidt je in Vlaams-Brabant door het Hageland en Dijleland van Tienen, via Halen, Diest, Aarschot en Rotselaar naar Leuven.
  • De tweede tocht, langs de Antwerpse Fortengordel, vertrekt in Dendermonde en gaat o.a. langs de forten van Bornem, Liezele, Breendonk, Walem, … en verder  langs Lier tot Broechem.
  • De derde tocht, de Groote Oorlog in de Westhoek, brengt je doorheen de Westhoek van Nieuwpoort langs Ieper en Mesen tot in Poperinge.''

logo Toerisme Vlaanderen

   

Dit project kwam tot stand met de steun van de Vlaamse overheid - Toerisme Vlaanderen (Impulsfonds 100 jaar Groote Oorlog).

   

Afbeeldingen Langs sporen van de Groote Oorlog

info Langs sporen van de Groote Oorlog

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie