Verfijn je route

Door het Hageland en het Dijleland

In het kader van de herdenking van de Groote Oorlog heeft GR drie grote meerdaagse wandeltochten uitgestippeld om de langeafstandswandelaar te begeleiden langs de sporen van de Eerste Wereldoorlog.    

Logo 14-18
 

In de tocht door het Hageland en Dijleland volgen we niet volledig de chronologische volgorde van de oorlogsgebeurtenissen. We starten in Tienen en doen eerst de linies van Grimde en Sint-Margriete-Houtem (gevechten van 18/8/1914) aan. Vervolgens wandelen we even terug in de tijd en gaan we langs Orsmaal (10/8), Zoutleeuw en Kortenaken naar Halen (Slag der Zilveren Helmen, 12/8). Via Diest en Zichem wandelen we naar Aarschot (Duitse represailles vanaf 19/8). Nadien gaat het via Wezemaal naar Rotselaar (slag aan de Molen, 12/9) en verder via Tildonk en Veltem-Beisem naar Leuven (brand en moordpartij van 25/8).

De tocht gaat grotendeels langs bestaande en bewegwijzerde GR-paden.

De tweede tocht, langs de Antwerpse Fortengordel, vertrekt in Dendermonde en gaat o.a. langs de forten van Bornem, Liezele, Breendonk, Walem, … en verder  langs Lier tot Broechem.

De derde tocht, de Groote Oorlog in de Westhoek, brengt je doorheen de Westhoek van Nieuwpoort langs Ieper en Mesen tot in Poperinge.

Dit project kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid - Toerisme Vlaanderen (Impulsfonds 100 jaar Groote Oorlog).
''

logo Toerisme Vlaanderen

   

Dit project kwam tot stand met de steun van de Vlaamse overheid - Toerisme Vlaanderen (Impulsfonds 100 jaar Groote Oorlog).

   

Afbeeldingen Door het Hageland en het Dijleland

info Door het Hageland en het Dijleland

 • afstandAfstand: 128 km
 • trajectTraject:
  • Tienen
  • Leuven
 • viaVia: Halen
  Diest
  Aarschot
  Rotselaar

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie