Verfijn je route

De Groote Oorlog in de Westhoek

In het kader van de herdenking van de Groote Oorlog heeft Grote Routepaden drie grote meerdaagse wandeltochten uitgestippeld om de langeafstandswandelaar te begeleiden langs de sporen van de Eerste Wereldoorlog.    

Logo 14-18
 

De wandelroute'De Groote Oorlog in de Westhoek' volgt de gebeurtenissen aan het front. Vanaf Nieuwpoort stap je door de vlakte van de IJzer die in 1914 onder water werd gezet. Dan volg je het Kanaal Ieper-IJzer tot Ieper. Je dwarst de stad op de Vesten en je zoekt Zillebeke op, het dorp met meer dan 15 Britse kerkhoven. Dan komt de heuvelrug van Wijtschate aan bod en loopt de tocht over de Kemmelberg voorbij de Scherpenberg en Westouter. Achter het front lag Poperinge.

Vier dagtochten maken het mogelijk een aantal andere historische sites te bezoeken: o.a. de Duitse begraafplaats van Langemark en de Belgische  van Houthulst, Tyne Cot Cemetary in Passendale, Hill 60 en 62 in Zillebeke, de Britse begraafplaatsen in en rond Ploegsteertbos, het Nieuw-Zeelandpark en het Ierse Vredespark in Menen.

De tocht gaat grotendeels langs bestaande en bewegwijzerde GR-paden.

 De eerste tocht van het drieluik, door het Hageland en het Dijleland, leidt je in Vlaams-Brabant door het Hageland en Dijleland van Tienen, via Halen, Diest, Aarschot en Rotselaar naar Leuven.

De tweede tocht, langs de Antwerpse Fortengordel, vertrekt in Dendermonde en gaat o.a. langs de forten van Bornem, Liezele, Breendonk, Walem, … en verder  langs Lier tot Broechem.
''

logo Toerisme Vlaanderen

   

Dit project kwam tot stand met de steun van de Vlaamse overheid - Toerisme Vlaanderen (Impulsfonds 100 jaar Groote Oorlog).

   

Afbeeldingen De Groote Oorlog in de Westhoek

info De Groote Oorlog in de Westhoek

  • afstandAfstand: 181 km
  • trajectTraject:
    • Nieuwpoort
    • Poperinge
  • viaVia: Ieper
    Mesen

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie