Verfijn je route

GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

Wie dacht dat er niet veel te wandelen viel in Vlaanderen zal aangenaam verrast worden door deze route. Ruwweg de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen volgend nemen we je mee voor 568 km wandelplezier van topniveau. Je wordt verwend met heel wat onverwacht en rijk gevarieerd natuurschoon: van de weidse polderlandschappen in het Noordwesten via de majestueuze Scheldoevers, de mysterieuze Denderstreek, de pittoreske Vlaamse Ardennen en de eigenzinnige Westhoek tot de duinreservaten en de brede stranden van de Noordzeekust. En om het wandelfeest compleet te maken wordt al dat moois afgewisseld met fascinerend industrieel erfgoed, historische provinciesteden en charmante dorpjes.

GR 5A is genieten in elk seizoen. Blauwe hyacinten in de Vlaamse Ardennen, sneeuw op de toppen van het West-Vlaamse heuvelland, de Wase woeste najaarswinden, herfstnevels in de valleien van de Schelde, Dender en Leie, aprilse grillen in de Moeren, zomers zonnekloppen en pootjebaden op het strand in Bredene.

Door de vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de talrijke overnachtingsmogelijkheden onderweg is deze vernieuwde wandelroute gemakkelijk op te delen in etappes naar ieders voorkeuren en mogelijkheden. Op of vlakbij de route liggen 15 treinstations, het aantal bus- en tramhaltes is niet te tellen. Je vindt 5 jeugdherbergen op de route en de lijst met B&B's is héél lang.
Afhankelijk van je daggemiddelde kan je de hele ronde in 25 à 40 stapdagen spreiden over dagtochten en lange weekends.

Deze in twee richtingen wit-rood bewegwijzerde route is één van de langste rondwandelwegen in Europa. Het officiële begin en einde ligt in Brugge, maar je kan eender waar je eigen start - en aankomplaats kiezen.

De route werd in 2017 volledig vernieuwd. De vorige wandelgids bestond uit 2 delen en dateerde uit 2003. 

Afbeeldingen GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

info GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie