Verfijn je route

GR 128 Vlaanderenroute

De GR 128 wordt op dit ogenblik grondig herwerkt. Dit betekent dat heel wat stukken van het traject verlegd worden en dat er her en der nieuwe tekens verschijnen en oude verdwijnen. Dat kan nu even voor wat verwarring zorgen, waarvoor onze excuses. Een nieuwe topogids wordt verwacht in februari 2020. 

De Vlaanderenroute biedt de wandelaar het hele staalboek van Vlaamse landschappen. De route geeft de mogelijkheid het eigen land echt te verkennen, van west naar oost, van Heuvelland tot Teuven. Je voetstappen leiden je door een landschap van uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Vergeten dorpen en charmante oevers liggen op je pad. Historische kernen zijn nooit veraf.

De route is in totaal 468 km lang en opgedeeld in zes delen, waarbij elk deel is opgesplitst in dagetappes. We kozen voor een gemiddelde stapdag van iets meer dan 20 km, waarbij zoveel mogelijk rekening werd gehouden met aansluitingen met het openbaar vervoer en nabijgelegen logies. De volledige Vlaanderenroute kun je op die manier afstappen in 22 dagen.  

Klik hier voor een beknopte routebeschrijving.

GR 128 is een internationale route met een lang stuk door Frans-Vlaanderenmet als vertrekpunt Wissant aan de Franse Opaalkust en een uitloper in Duitsland (eindpunt Aken). Deze trajecten worden bewegwijzerd door onze Franse en Duitse collega’s.

Op basis van de route werkte Grote Routepaden drie wandelarrangementen uit: Maas & MergellandFruitig HaspengouwIn en om Voeren.  Je verblijft in één hotel. Elke dag wandel je 18 tot 22 km. Alle formules zijn mogelijk voor 1,2 of 3 nachten (in volpension).

Heb je de route volledig afgestapt? Dan kun je een ATTEST aanvragen en krijg je een plaatsje  in onze  EREGALERIJ.

De  topogids is niet meer verkrijgbaar. Een herwerkte gids zal beschikbaar zijn vanaf febbruari 2020.

Video's GR 128

Bart Caers maakte enkele sfeervolle filmpjes van zijn tochten op de Vlaanderenroute. 

Afbeeldingen GR 128 Vlaanderenroute

info GR 128 Vlaanderenroute

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie