Verfijn je route

GR 122 Scheldeland

De GR 122 start in Hulst en laat je kennis maken met de uitgestrekte polderlandschappen van Zeeuws-Vlaanderen. De fortenlinies onderweg zijn stille getuigen van de 80-jarige oorlog. Je steekt na 25 km de grens over en stapt in Moerbeke het Zoete Waasland van Reynaert de Vos binnen. Tussen bolle akkers leidt de Moervaart je van Lokeren naar Lochristi. Azalea- en begoniavelden toveren kleurrijke dekens op de velden in deze Bloemenstreek. In Laarne krijg je het gezelschap van de GR 128. Vanaf Wetteren brengt de Schelde je verder westwaarts naar Melle en Merelbeke. Het zacht-heuvelende Land van Rode is een prelude tot de Zwalmstreek, waar wind- en watermolens getuigen van het verleden. Je volgt het schilderachtige riviertje stroomopwaarts naar de bronbossen in Brakel. De heuvels van de Vlaamse Ardennen liggen op jouw pad en schenken je de mooiste panorama’s. Je doorkruist het Brakelbos, Muziekbos en tenslotte het Kluisbos. Hier sluit de GR 122 aan op de GRP 123 Tour du Hainaut occidental. Vanaf het Waalse Bernissart loopt de GR 122 uiteindelijk tot in het Franse Quiévrain.

Naar aanleiding van de heruitgave van de topogids van GR 128 en de Treinstapper 2, werd het traject tussen Laarne en Lierde onder de loep genomen en grondig opgewaardeerd. De doorgevoerde wijzigingen hebben tot doel het aantal kilometer verhard wegdek sterk te reduceren, de wandelbeleving te verhogen en de wandelaar meer mogelijkheden te bieden naar het openbaar vervoer of bevoorrading.

Er is momenteel geen recente wandelgids beschikbaar. Niettemin is de route op het terrein perfect bewegwijzerd. Ook de gpx-track is up to date.

Afbeeldingen GR 122 Scheldeland

info GR 122 Scheldeland

 • afstandAfstand: 160 km
 • trajectTraject:
  • Hulst
  • Doornik
 • viaVia: Moerbeke
  Lokeren
  Laarne
  Melle
  Dikkelvenne
  Zwalm
  Brakel
  Vloesberg
  Ronse
  Kluisbergen
  Celles
  Mont-saint-Aubert
Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie