Verfijn je route

GR 122 Scheldeland

De GR 122 brengt je van Hulst, vlakbij de Westerschelde, door het Scheldeland naar Doornik.

In het eerste deel stap je van Hulst naar Lokeren, dwars door het Waasland met zijn bollende akkers. Wat verder kom je in de Bloemenstreek. In Laarne kruist het pad de GR 128 en in Melle kom je weer aan de Schelde voorbij. De GR 122 brengt je vervolgens door het land van Rhode en verder naar de Zwalmstreek, waar wind- en watermolens getuigen van het verleden. Het majestatische Brakelbos vertelt over afvalbaronnen en groene jongens die het storten proberen te verhinderen. Ook het Muziekbos komt onder je voeten. Via Ronse en Klijpe nader je Kluisbergen en het Kluisbos. De GR 122 wijkt nu uit naar het westen, naar de Schelde toe. Via kleine dorpjes bereik je de Mont Saint-Aubert en daal je af naar Doornik.

Een topogids is voorlopig niet meer beschikbaar. Het traject van het Brakelbos tot en met Kluisbergen (26 km) is beschreven in de topogids Streek-GR Vlaamse Ardennen. In de Dagstappergids Oost-Vlaanderen (editie 2009) vind je dagwandelingen uitgewerkt op basis van de GR 122.

Afbeeldingen GR 122 Scheldeland

info GR 122 Scheldeland

 • afstandAfstand: 160 km
 • trajectTraject:
  • Hulst
  • Doornik
 • viaVia: Moerbeke
  Lokeren
  Laarne
  Melle
  Dikkelvenne
  Zwalm
  Brakel
  Vloesberg
  Ronse
  Kluisbergen
  Celles
  Mont-saint-Aubert
Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie