Verfijn je route

Streek-GR Waas- en Reynaertland

De route neemt je mee op een 175 km lange ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen.

Het Waasland en het Land van Hulst bieden naast een gevarieerd en charmant landschap ook een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed.
In de middeleeuwen werd in een abdij nabij Klein-Sinaai het dierenepos ‘Van den vos Reynaerde’ geschreven. De avonturen van de schalkse vos werden wereldberoemd, en in het ‘Waas- en Reynaertland’ zijn nog talloze verwijzingen naar dit tot de verbeelding sprekende verhaal te vinden. Het gezelschap van de vos geeft een extra dimensie aan deze vernieuwde Streek-GR. Maar er is meer: bijna de helft van het traject is onverhard, en maar liefst 65% loopt over verkeersvrije of verkeersarme paden. Een hele prestatie in het dichtbebouwde Vlaanderen! 

Openbaar vervoer

Een belangrijke meerwaarde van deze route is de bereikbaarheid met het openbaarvervoer. De route komt in de buurt van maar liefst acht treinstations (Lokeren,Temse, Melsele, Beveren,Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas, Sinaai, Belsele) en heel wat bushaltes. Dat maakt het mogelijk om het wandelen te combineren met een milieuvriendelijke, veilige en comfortabele vorm van verplaatsing.

Bewegwijzering

De route is geel-rood bewegwijzerd, enkel het traject tussen Temse en Kruibeke dat samenloopt met de GR 5A is wit-rood gemarkeerd. 

Wandelgids

De route, die start in Lokeren, is in twee richtingen beschreven. Als je kiest om in het noorden, in Hulst te starten, begin je achteraan te lezen. De tekst van de routebeschrijving wordt aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden in de natuur, in dorpen en steden. Doorheen de gids wordt veelvuldig gewezen op verbanden met het Reynaertverhaal.
Detailkaarten vullen de routebeschrijving aan en maakt verloren lopen wel bijzonder moeilijk.
De gids bevat eveneens  info over horeca en mogelijkheden tot bevoorrading onderweg. Begin- en eindpunt van de voorgestelde dagetappes zijn gekozen in functie van bereikbaarheid met trein en/of bus.
Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Afbeeldingen Streek-GR Waas- en Reynaertland

info Streek-GR Waas- en Reynaertland

 • afstandAfstand: 175
 • variantVariant: Lokeren-Daknam
 • trajectTraject:
  • Lokeren
  • Hulst
 • viaVia: Waasmunster
  Steendorp
  Beveren
  Sint-Niklaas
  Sinaai
  Eskaarde
  Stekene
  Meerdonk



Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie