Verfijn je route

GR 5A Kustroute

Ontdek 60 km GR aan de Vlaamse kust!

Volg de wit-rode strepen voor een unieke route langs zee en strand, over ‘berg en dal’ in de duinen en door schitterende natuurgebieden. Tal van bezienswaardigheden worden via de route met elkaar verbonden. 

Je kan op elk punt van de route je wandeling starten of stoppen en met de tram terugkeren of vertrekken.  De Kusttramhaltes zijn allemaal aangeduid en benoemd op de wandelkaart. Met behulp van de kilometeraanduiding op de kaart kan je de lengte van je traject makkelijk bepalen. Zo kan je de route naar eigen wensen en vermogen stappen in etappes van 5 tot 30 km. 

De GR 5A is genomineerd tot wandelroute van het jaar!

E wegen

    

GR 5A Onderdeel van Europees netwerk

Je bevindt je op deze Vlaamse Kustroute op de ‘GR 5A, Wandelronde van Vlaanderen’. Dat is een aftakking van de legendarische GR 5, van Hoek van Holland naar Nice, de Noordzee – Rivièra. De GR 5 is op haar beurt een onderdeel van de Europese Wandelweg E2 die loopt van Schotland tot Nice. Bovendien is onze Kustroute een deeltraject van de Europese Wandelweg E9. Deze loopt van Sagres in Zuid-Portugal via Hamburg naar Estland, een tocht van ongeveer 4880 km.
 

 

Fiets je ook graag? Maak dan kennis met de LF 1 Noordzeeroute aan onze Belgische kust.

Afbeeldingen GR 5A Kustroute

info GR 5A Kustroute

 • afstandAfstand: 60 km
 • trajectTraject:
  • De Panne
  • De Haan
 • viaVia: Oostuidnkerke
  Nieuwpoort
  Middelkerke
  Oostende
  Bredene
  Wenduine

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie