Verfijn je route

Rando Vélo 10 Les Capitales

De RV10 Les Capitales (de hoofdsteden) voert je over een afstand van 82 km uit de buurt van grote wegen en zwaar verkeer van Brussel, de hoofdstad van België, naar Namen, de hoofdstad van Wallonië. 

Je verlaat de hoofdstad door het majestueus Zoniënwoud. De route volgt de weg van minste weerstand maar de overgang naar Waals Brabant blijft duidelijk voelbaar aangezien je verschillende valleien doorkruist zoals die van de Lasne (meer van Genval) en van de Dijle. Eenmaal voorbij Wavre en Louvain-la-Neuve, fiets je op het Haspengouwse plateau. Hier is het reliëf gematigder maar de wind duidelijker voelbaar. Je ziet hier dan ook hier en daar oude windmolens opduiken. Ter hoogte van Daussaoulx rol je Namen binnen en kan je aan je linkerzijde sites van oude steengroeven bewonderen. Eenmaal aan de dokken van de Samber, met uitzicht op de citadel, trap je een middeleeuwse wereld binnen...

Fietsen in het groen tussen grootse steden.


 logo Rando Velo Voor actuele informatie en een hoogteprofiel van de route verwijzen we je graag door naar de RV10 routepagina op de website van Rando Vélo.

Gelinkte routes

De RV10 is verbonden met andere lange-afstand fietsroutes.
Van noord naar zuid:

Afbeeldingen Rando Vélo 10 Les Capitales

info Rando Vélo 10 Les Capitales

 • afstandAfstand: 82 km
 • trajectTraject:
  • Brussel
  • Namen
 • viaVia: Ukkel
  Zoniënwoud
  Wavre
  Vieux-Sart
  Walhain
  Grand-Leez
  Meux
  Villers-les-Heest

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie