GR 151 Tour du Luxembourg Belge

 

GR 151 Route       

Het traject verkent de uitgestrekte wouden met hun soms wat donkere en zelfs mysterieuze sfeer, maar trekt evengoed over de open, door de wind gegeselde plateaus. Dan weer gaat het langs wilde valleien waar heldere beken en rivieren zoals de Lomme en de Sûre zich een weg kronkelen.

Luxemburg is nog erg landelijk. Er zijn geen grote steden, de dorpen liggen verspreid, de bevolkingsdichtheid is laag.
Hier kan de wandelaar nog uren lopen zonder iemand tegen te komen.

Bij de uittekening van het traject werd in sterke mate rekening gehouden met ontsluiting via openbaar vervoer. De belangrijkste Luxemburgse treinstations zijn dan ook gelinkt met GR 151

De topogids beschrijft de route in wijzerzin vanaf Neufchâteau en toont de provincie in al haar diversiteit. De wandelgids van de route bevat een uitgebreid hoofdstuk praktische info met zelfs een overzicht van de musea langs de route. Er zijn handige lijsten met bus- en treinlijnen en met verblijfsmogelijkheden. De wegbeschrijving is duidelijk en goed gedetailleerd, zowel in tekst als op kaart en ook een afstandentabel ontbreekt niet.

 

Voor de trans-Europese wandelaar valt het GR 151 traject tussen Martelange en Suxysamen met het E3-pad, een 6950 km lange route die Compostella verbindt met de Zwarte Zee. Als dat niet doet dromen...

Klik hier voor een promofilmpje over deze route.

Afbeeldingen GR 151 Tour du Luxembourg Belge

info GR 151 Tour du Luxembourg Belge

 • afstandAfstand: 232 km
 • viaVia: Neufchâteau
  Poix-Saint-Hubert
  Mirwart
  Marche-en-Famenne
  Tenneville
  Sibret
  Martelange
  Habay-la-Neuve
  Marbehan
  Suxy
  Neufchâteau

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie