Verfijn je route

Elfstedenroute

Elfsteden op de fiets, uitgewerkt door Diederik Mönch, brengt een klassieker in beeld. Een fietsavontuur van ongeveer 250 km in navolging van de mythische schaatstochten.

De beleving van natuur, cultuur en landschap staan bij deze route voorop. Ze is als een soort pelgrimage en voert je langs historische plekken uit de Elfstedentocht en de Friese geschiedenis.

Fiets de tocht der tochten

Het traject is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en dit in twee richtingen. Elke richting kreeg zijn eigen kleur zodat verwarring niet mogelijk is. De route volgt doorgaande wegen en gericht op de sportieve fietser.
Ook voor de meer relaxte fietser is er een 'trage route' variant voorzien. Deze variant doet meer kleine weggetjes aan en leidt je geregeld over hobbelige weilandpaden tussen koeien of over jaagpaden langs trekvaarten. Ze is gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk en dus ook in beide richtingen bewegwijzerd.


Voor gps-bestanden, aanvullingen op de gids, tips en andere actuele informatie over de route verwijzen we je graag door naar de Elfsteden op de fiets pagina


Meer info

Afbeeldingen Elfstedenroute

info Elfstedenroute

 • afstandAfstand: 250 km
 • trajectTraject:
  • Leeuwarden
 • viaVia: Sneek
  Ijlst
  Sloten
  Stavoren
  Hindeloopen
  Workum
  Bolsward
  Harlingen
  Franeker
  Dokkum

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie