Verfijn je route

Streek-GR Dijleland

Van de Streek-GR Dijleland is er geen recente wandelgids meer. De route wordt op dit ogenblik grondig herwerkt. Dit betekent dat heel wat stukken van het traject verlegd worden en dat er her en der nieuwe tekens verschijnen en oude verdwijnen. Dat kan nu even voor wat verwarring zorgen, waarvoor onze excuses. Een nieuwe topogids wordt verwacht in februari 2020. 

Streek-GR Dijleland bied je een wervelende opeenvolging van kastelen, parken, natuurreservaten, historische plekken, bossen, vijvers en snippers unieke natuur.

De Streek-GR Dijleland vertrekt in het historische centrum van Leuven. Via het provinciedomein van Kessel-Lo klim je naar de Kesselberg met een prachtig uitzicht op Leuven en wijde omgeving. De route flirt even met het Hagelandse heuvelland, waarna je al gauw afdaalt naar de vallei van de Dijle. Dan gaat het langs de oude watermolen van Rotselaar. Wanneer je door de witloofstreek trekt, zijn de Kempen nabij. 

Vanaf Rijmenam volgt de GR de Dijle, passeert het vogelrijke Mechels Broek en vervolgens wandel je de oude Mechelse binnenstad in. Je maakt er kennis met de Zenne en passeert kastelen met een rijke geschiedenis. Langs de kronkelende Barebeek gaat het zuidwaarts in de richting van talrijke natuurgebieden. Vervolgens doorkruis je het statige Bertembos en volg je de Voer stroomopwaarts tot aan haar bron langs het prachtige park van Tervuren en de Koninklijke Schenking. De vallei van de IJse leidt je naar het grootste natuurgebied op de route, de Doode Bemde. Het Arenbergkasteel en het Groot Begijnhof zijn de laatste hoogtepunten voor je opnieuw het hart van de stad Leuven bereikt.

Het hoofdtraject van de Streek-GR Dijleland kan je wandelen in zes op elkaar aansluitende dagtochten. De vertrekpunten zijn zijn allen heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Streek-GR Dijleland is een grote wandellus die gedeeltelijk geel-rood bewegwijzerd is en gedeeltelijkewit-rood. De wit-rode bewegwijzering vind je terug op de trajecten die samenvallen met  GR 128 en  GR 512. De overige trajecten zijn met geel-rode markeringen bewegwijzerd.

Afbeeldingen Streek-GR Dijleland

info Streek-GR Dijleland

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie