Verfijn je route

LF 6 Vlaanderen Fietsroute

Met zijn 360 km is de LF 6, de zuidelijke arm van de Vlaanderen Fietsroute meteen ook het langste traject van deze Vlaamse lus. Fietsend van Kanne naar Vleteren ontdek je weer een andere kant van het veelzijdige Vlaamse landschap. Het vlakke Maasland wordt geruild voor de heuvelachtige landschappen van Haspengouw, Hageland, Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. De route neemt je mee langs schitterende panorama's en schilderachtige dorpen. Fietsvriendelijke paden kronkelen doorheen de glooiende landschappen zonder je fysieke conditie al te veel, maar toch een klein beetje, op de proef te stellen.

Vanuit Kanne is het ook mogelijk om de LF 6 Verbindingsroute in noord-oostelijke richting te volgen. Deze takt aan op de Nederlandse LF 6 die de aansluiting met de LF 3 Maasroute en de Duitse stad Aachen verzekert. In Aachen kan je dan weer overstappen op het Duitse fietsnetwerk.

Ga de uitdaging aan en voel je oppermachtig op de toppen van de Vlaamse Heuvels!

van oost naar west:

Een kronkelend baantje leidt je weg uit Kanne, weg van het Grensmaasgebied. Na een rustgevende trip evenwijdig met de Vlaams-Waalse grens bereik je de Romeinse stad Tongeren. Van hieruit fiets je over Romeinse heirwegen tussen uitgestrekte boomgaarden naar Sint-Truiden. Je rijdt doorheen Haspengouw en Hageland, de fruitstreek van Vlaanderen. Langs holle wegen en het Meerdalwoud bereik je Leuven, de oudste universiteitsstad van België. Met het Zoniënwoud doet de Groene Gordel onder Brussel zijn naam alle eer aan. Via deze groene long kom je terecht in het Pajottenland, bekend voor zijn typische bieren zoals Kriek en Geuze. Nadat je de Dender bent overgestoken, fiets je de Vlaamse Ardennen binnen: het strijdtoneel van vele Vlaamse wielerklassiekers met als belangrijkste de Ronde van Vlaanderen. De Vlaanderen Fietsroute houdt het hier iets rustiger en laat je bovenal genieten van de golvende heuvelachtige landschappen. Via de Kluisberg kan je uitbollen tot aan de Schelde waar het landschap weer vlak wordt. Door de Leievallei bereik je Kortrijk en even verderop Ieper, een stad waar het oorlogsverleden duidelijk sporen heeft nagelaten. In een schilderachtig kader eindigt het zuidelijk traject van de Vlaanderen Fietsroute aan de IJzer.

Gelinkte routes

De Vlaanderen Fietsroute is een samenstelling van vier Vlaamse LF-routes: de LF 1, LF 5, LF 7 en LF 6. De LF 6 heeft in Kanne aansluiting met de LF 7 en in Vleteren met de LF 1 .

De LF 6 knoopt ook met heel wat andere Vlaamse LF-routes.
Van oost naar west:

Maar ook met heel wat Waalse RV-routes:
Van oost naar west:

In Kanne sluit de route aan op de LF 6 verbindingsroute die je naar het centrumvan Maastricht en zelfs verder tot aan de Duitse grens bij Achen voert. Dankzij deze verbindingsroute kan je in Maastricht ook gemakkelijk overschakkelen op de route Langs Oude Wegen of de Groene weg naar de Middellandse Zee. Net voorbij Maastricht is er een knooppunt met de Nederlandse LF 3 Maasroute

Vanuit Hoegaarden en vanuit Bossuit zijn er aanlooproutes naar de Groene Valleien route. Ook bij het eindpunt in Vleteren is het mogelijk om via een klein stukje LF 1 Noordzeeroute op de Groene Valleien route over te schakelen.

In Halle is er een knooppunt met de Van Gogh route en in Schendelbeke met de St. Jacobsroute. Bij Ieper is er aansluiting met de Frontlijnroute

Afbeeldingen LF 6 Vlaanderen Fietsroute

info LF 6 Vlaanderen Fietsroute

 • afstandAfstand: 360 km
 • trajectTraject:
  • Kanne
  • Vleteren
 • viaVia: Tongeren
  Sint-Truiden
  Tienen
  Leuven
  Huldenberg
  Overijse
  Sint-Genesius-Rode
  Halle
  Sint-Pieters-Leeuw
  Geraardsbergen
  Brakel
  Ronse
  Kluisbergen
  Kortrijk
  Menen
  Ieper
  Poperinge
 • variantVariant:
Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie