Verfijn je route

LF 9 NAP-route - Deel Vlaanderen

Deze LF-route is het Vlaamse staartje van de Nederlandse LF 9 NAP-route. De route volgt een tracé met een bijzonder thema: het Noord Amsterdams Peil. Ze volgt zo getrouw mogelijk de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen wegvallen. Deze fietsroute loopt diagonaal door Nederland over 455 km van Nieuweschans in het uiterste noordoosten tot Breda. Ten zuiden van Breda vind je aansluiting met het Vlaamse stuk LF 9. De route komt Vlaanderen binnen in Meer en loopt via Loenhout en Brecht tot in Zoersel, een traject van 50 km. Vanaf Loenhout loopt de LF 9 in de bedding van de vroegere LF 50 ‘Jeugdherbergroute’. 

Verken de stille Kempen en geniet na met de zon in een glas Westmalle trappist.

van noord naar zuid:

De eerste tien kilometer van de route op Vlaamse bodem loopt over een autovrij fietspad langs de Mark, een schilderachtig riviertje dat in de buurt van Turnhout ontspringt. Daarna fiets je langs verkavelingswegjes waar enkel landbouwvoertuigen toegelaten zijn. Je komt even aan de rand van de Brechtse heide maar wat verder wenkt al de Trappistenabdij van Westmalle. Je moet slechts twee kilometer uit de route voor het genot van een dubbel of een tripel. In Einhoven (Zoersel) vindt de LF 9 aansluiting met de LF 5 Vlaanderen Fietsroute. De jeugdherberg van Zoersel is een bijzondere etappeplaats. Je wordt er onthaald door een enthousiaste ploeg vrijwilligers.

Gelinkte routes

van noord naar zuid:

Ten zuiden van Breda, ter hoogte van Meer, is er aansluiting met het Nederlandse traject van de LF 9.

De LF 9 NAP-route overlapt met de St. Jacobsroute tussen Breda (Nl) en Meer (B). Ook in Zoersel is er een knooppunt met deze route naar Compostela. 

Tussen Terbeek en Brecht zijn er verschillende knooppunten met de Van Gogh route

Net voorbij Zoersel is er aansluitig met de LF 5, noordelijke arm van de Vlaanderen Fietsroute.

Afbeeldingen LF 9 NAP-route - Deel Vlaanderen

info LF 9 NAP-route - Deel Vlaanderen

 • afstandAfstand: 50 km
 • trajectTraject:
  • Meersel-Dreef
  • Zoersel
 • viaVia: Meer
  Loenhout
  Brecht
  Malle

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie