Deze website gebruikt cookies.

Nieuwe topogids Streek-GR Groene Gordel

19 februari 2024
Nieuw item

De nieuwe topogids van de Streek-GR Groene Gordel is uit. Deze SGR leidt je in 8 etappes door de Groene rand rond Brussel.

De stad is nooit ver weg, en toch is het volop genieten van rust en natuur, van gevarieerde landschappen, verrassende monumenten en tradities.

Die veelzijdigheid, samen met de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, is dan ook echt de troef van deze GR. Soms waan je je in volle natuur, dan komt de stad even dichterbij. En langsheen de route maak je kennis met verschillende bossen, natuurgebieden, kastelen, molens en hét streekproduct: geuze en lambiek.

Nieuw traject door Dilbeek

Streek-GR Groene Gordel is de meest recente Streek-GR die de vrijwilligers in Vlaams-Brabant ontwikkelden: in 2013 werd hij voor het eerst volledig gemarkeerd. Nu tien jaar later is hij grondig herzien en door onze vrijwilligers volledig opnieuw gemarkeerd.

Naast de vele kleine wijzigingen kiest de GR ten westen van Brussel resoluut voor een nieuw traject. Liep de route eerder langs Ternat op veelal verharde paden, dan gaat het nu dwars door Dilbeek, langs onder meer het prachtige natuurgebied de Wolfsputten en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede.

Bekijk hier de route of bestel de gids in onze webshop.

Nieuw item

Producten

Artikels uit Op Weg

  • (kadertuk) Vrijwilliger Lissa Vandamme brengt nieuwe GR-markering aan in Dilbeek
    Van molens en kastelen tot uitzonderlijke flora en fauna

    De Streek-GR Groene Gordel leidt je in een lus door de Groene Rand rond Brussel. De stad is nooit ver weg en toch is het volop genieten van rust en natuur, gevarieerde landschappen, verrassende monu...

    Lees meer

Gerelateerde routes