Deze website gebruikt cookies.

Streek-GR Hageland vernieuwd

17 september 2020

Ben je op zoek naar GR-plannen voor 2021? De Streek-GR Hageland wordt dit jaar volledig vernieuwd: 157 km zullen de Hagelandse steden Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot met elkaar verbinden langs nieuwe GR-paden.

Niet enkel het traject werd hertekend, maar ook de totale aanpak en layout van de gids zal in de frisse GR-huisstijl uitgevoerd zijn. Bijna 70% van het traject van de nieuwe Streek-GR Hageland is onverhard en 95% is autoluw. Je zal door een ongeziene afwisseling aan landschappen wandelen: eindeloze akkers en weiden, natte beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, massieve heuvelruggen en mysterieuze bossen. Maak onderweg kennis met het cultuurhistorisch erfgoed van de vijf steden. Verder wachten ook alle andere troeven van het Hageland zoals de Hagelandse wijn, het witte goud, of de Aarschotse bruine op je ontdekking. Genoeg voor negen dagetappes, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De markering zal tegen eind dit jaar volledig op punt staan en ook de aangepaste gpx-track kan je vanaf dan gratis downloaden. De nieuwe gids wordt verwacht tegen  februari 2021.

Foto © Bart Caers