Deze website gebruikt cookies.

Streek-GR Haspengouw

De Streek-GR Haspengouw is een lusvormige langeafstandroute door Haspengouw van 182 km lang. Uitgeroepen tot wandelroute van het jaar 2016!

  • leden: 8,10
  • niet-leden: 9,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

  • Taal Nederlands
  • Kaartschaal 1:25.000
  • Datum uitgifte 03/2015
  • Uitgever Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren
  • ISBN 9789081920056

Meer info

Uitgeroepen tot wandelroute van het jaar 2016!

De Streek-GR Haspengouw is een lusvormige langeafstandroute door Haspengouw. De route is 182 km lang: een hoofdroute van 130 km en nog 52 km aan doorsteken, waardoor je ook kortere lussen kan maken!

De topografische wandelkaart is op schaal 1:35 000 uitgegeven en bevat allerlei informatie over bezienswaardigheden langs de route, algemene informatie over horeca en logies en openbaar vervoer. De lengte van de verschillende trajecten staat ook op de kaart aangegeven en de kruispunten van verschillende routes kregen een nummer, zodat je eenvoudig je eigen route kunt samenstellen. 

Bewegwijzering: Waar de route samenvalt met andere GR's vind je wit-rode tekens, elders geel-rood.

Je wandelt door waardevolle beekvalleien, langs kastelen en monumentale hoeves, door boerendorpjes en langs tal van verborgen groene pareltjes. Op de plateus kan je genieten van een wijds landschap, waarbij de uitzichten soms tot Luik reiken. Landschap, natuur en cultuur gaan hier samen en kneedden een schitterend landschap.

Met de Streek-GR Haspengouw is afwisseling verzekerd! 

Wie met de trein reist, kan starten vanuit de stations van Sint-Truiden, Alken of Tongeren. Elk dorpscentrum is ook met de bus bereikbaar.

Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Gerelateerde producten