Deze website gebruikt cookies.

De Streek-GR Kust 

  • is 103 km lang
  • verkent de Belgische kust tussen De Panne en Knokke
  • start en/of eindigt aan het station van De Panne en het bezoekerscentrum van het Zwin
  • is volledig bewegwijzerd via de geel-rode tekens van een Streek-GR.
  • heeft voorlopig nog geen topogids, maar je kan de GPX downloaden (zie pijltje rechtsbovenaan) en er is ook een drietalige flyer beschikbaar.
  • dankzij de kusttram deel je de etappes in zoals je zelf wil.
  • en natuurlijk vind je overal aan de kust voldoende logeerplekken en horeca.

De Panne - Nieuwpoort (30 km)

De tocht start in stijl door Natuurreservaat de Westhoek. Na een eerste blik op zee volgen de duinreservaten mekaar op, en wandel je langs de hoogste duinrug aan de Belgische kust.

Nieuwpoort – Oostende (24 km)

Je verlaat Nieuwpoort langs de IJzer, waarna duinen, dijk en strand mekaar afwisselen. Je wandelt langs het provinciaal domein Raversijde met zijn boeiende oorlogsverleden en komt aan in Oostende.

Oostende – Blankenberge (24 km)

Je neemt het veer en bereikt de oude badplaats De Haan met zijn belle epoque villa’s. Je loopt verder langs duinbossen en strand en geniet van mooie uitzichten op het achterliggend polderlandschap.

Blankenberge – Het Zwin (25 km)

Via natuurgebied loop je de haven van Zeebrugge binnen en ben je snel in het centrum van Knokke-Heist. Langs de zwinduinen en –polders, waar je misschien grote grazers spot, bereik je Het Zwin.

Tijdelijke Trajectwijzigingen

Aan de haven van Blankenberge zijn de werken voor de bouw van een nieuwe westelijke strekdam gestart. Einde van de werken is voorzien voor begin 2026. De markering ter plaatse en de gpx op de website zijn aangepast. Belangrijk om niet in de werfzone te komen. Ook de treinstapper Blankenberge-Oostende is lichtjes aangepast.

In het Maria Hendrikapark in Oostende heeft een omgewaaide boom in maart 2024 het vlonderpad zwaar toegetakeld. De herstelling zal wel een tijdje duren omdat de metalen constructie moet vernieuwd worden. Er een eenvoudig omleidingstraject, dat ondertussen is gemarkeerd als “omleiding”. De gpx op de website is aangepast. De afstand van de route wijzigt nauwelijks.

Producten