Deze website gebruikt cookies.

Streek-GR Waas- en Reynaertland op shortlist Wandelroute van het jaar 2020

9 januari 2020

Drie wandelroutes in België en Nederland zijn doorgedrongen tot de shortlist van de Wandelroute van het Jaar 2020, de prijs voor de beste wandelroute van de Benelux. In deze top drie vind je ook onze Streek-GR Waas- en Reynaertlandroute. Brons halen we dus sowieso, maar wie weet lapt de sluwe vos Reynaert ons wel goud!

In het juryrapport lezen we:

Deze grensoverschrijdende, 175 km lange streek-GR loopt van de stad Lokeren (provincie Oost-Vlaanderen) via Beveren naar de stad Hulst in de provincie Zeeland. Na 20 jaar werd de route volledig vernieuwd en uitgebreid met heel wat nieuwe natuurgebieden. De route is niet alleen 73 km langer geworden, het traject tussen Lokeren en Temse is helemaal nieuw. En het oude parcours is op veel plaatsen grondig hertekend. Het pad is daarenboven nu in beide richtingen beschreven. De nieuwe gids telt 134 pagina’s, tegenover 88 voor de oude.

De andere 2 genomineerden zijn het Gilbert Van Schoonbekepad en het nieuwe Waterliniepad. Op zaterdag 15 februari maakt de jury de winnaar bekend tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen in Gent.

> Naar de routepagina

Producten