Deze website gebruikt cookies.

Trektocht in het Parc National des Pyrénées Occidentales

zaterdag 18 juli 2020 -
zaterdag 1 augustus 2020

Een bizarre ontmoeting met herders, schapen en gemzen en de sierlijke vlucht van de Gypaètes, in een wondermooi decor.

 • Route GR 10, GR11, HRP (Frankrijk en Spanje).
 • Van Lescun (F).
 • Naar Lescun (F).
 • Tijdsduur 13 stapdagen + 2 reisdagen.
 • Verzamelplaats Er wordt een bijeenkomst ‘Praktische Afspraken’ georganiseerd met de ingeschreven deelnemers.
 • Tochtleiding Dani Nolf (Tel: 051/30 84 21;GSM: 0486/63 45 90; e-mail: dani.nolf@telenet.be).
 • Prijs Richtprijs op basis van 14 dagen vol pension (All-in: overnachting, warm avondmaal, ontbijt en lunchpakket voor ‘s middags): € 1.100, treinreis vanuit Rijsel en vervoer ter plekke inbegrepen.
 • Inschrijven Voorschot van € 800 storten op rekening BE33 7383 2211 0346 van GR West-Vlaanderen, Goeberg 3, 8954 Westouter met vermelding ‘Voorschot Pyreneeën”.
 • Extra info Het aantal stapdagen en de aard van het terrein maken van deze tocht een stevige ‘trekking’ van categorie 4! Overnachten in refuges (dortoir, Marabout-tent, slaapzaal,…) en hotel of gîte.

Meer info

Deze trekking start in Lescun (900m), in de vallei van de Aspe, een van de mooiste bergdorpjes in Frankrijk. Je proeft er de fromage de Brébis en je geniet van de sacrale vlucht van de vaalgieren.

Je stapt eerst langs de GR 10 en via de col de Pau bereik je de refuge d’Arlet op 2000 m.

De dag nadien wissel je de GR 10 voor de HRP, de legendarische Haute Route in de Pyreneeën tussen Hendaye aan de Atlantische Oceaan en Banyuls-sur-Mer aan de Middellandse zee (900 km). Langs de col d’Echelle en de GR 11 kom je in Candanchu en Formagil, twee skioorden aan de Spaanse kant. Even uitrusten in de Refuge Respomuso om via de col de Fache opnieuw de oversteek te wagen naar de wondermooie vallei du Marcadau en de Pont d’Espagne.

Aan de voet van de imposante Vignemal geniet je van een ‘rustdag’ om alweer de Spaanse kant te kiezen en te baden in Balnéario de Pandicosa. Met de GR 11 verlaat je voorgoed de Spaanse kant en via de refuges Arrémoulit, Pombie en Ayous (op de HRP) laveer je op de grenskam tot de Gorges de l’Enfer en de Chemin de la Mâture (een in de rotswand uitgehouwen pad) om langs Etsaut plechtig te eindigen in de vallei van de Aspe.

De lus is rond en meer dan voldaan keer je naar ons vlakke land terug, met een wandelervaring die je nooit meer vergeet.

Deze tocht door het Nationaal Park omschrijft Ton Joosten, een fervent Pyreneeën-kenner als een tocht die op magistrale wijze duidelijk maakt waarin nu eigenlijk de kracht van de Pyreneeën schuilt. Er is een enorme variatie aan berglandschappen die elkaar in een zeer hoog tempo opvolgen: het massieve noorden van de Vignemale en de sprookjesachtige vallée du Marcadau met zijn oude naaldbomen, de granieten wildernis van de Larribet en de Arrémoulit waarin talloze bergmeertjes verborgen liggen, de allesoverheersende Pic du Midi d’Ossau en de weelderige groene vallée d’Aspe met zijn pastorale karakter.

Voor meer informatie over de activiteiten van GR West-Vlaanderen, klik hier.

 • Wanneer Zaterdag 18 juli 2020 -
  zaterdag 1 augustus 2020
 • Organisatie GR West-Vlaanderen
 • Gaat door in Frankrijk