Deze website gebruikt cookies.

Trektocht in teken van verbinding

7 juli 2022
Nieuw item

Deze week vertrok Jef Anthonissen voor een bijzondere tocht die hem langs alle Belgische provinciegrenzen, de volledige Belgische grens en alle steden zal brengen. Met tochten tot 30 km per dag, overnachtingen via Welcome to my garden, en een korte pauze na elke provincie, zal hij ongeveer een jaar lang aan het stappen zijn en tot 8000 km op de teller hebben.

Op zijn tweede dag kwam Jef door het centrum van Brussel en konden we hem even ontmoeten op de Grote Markt.

Een tiental jaren terug werd Jef getroffen door een spierziekte en kon hij amper nog lopen. Door gezonder te gaan leven én veel te wandelen ging zijn gezondheid er terug op vooruit.  'Daarom wil ik aan deze tocht sponsoring koppelen. In de eerste plaats voor mensen met een spierziekte. Daar ik zelf overbelaste rugspieren heb, weet ik uit ondervinding wat het leven met beperkingen is, en ook het onbegrip van de maatschappij. Verder voor Grote Routepaden zodat zij hun werk kunnen blijven verderzetten en wij wandelaars daar gebruik van kunnen blijven maken. Ook voor Welcome to my Garden, zodat dit initiatief verder kan uitgroeien, ook in het buitenland. En tenslotte voor de Wandelvrienden van Vlaanderen.

Eerst dacht Jef aan een tocht langs de Belgische landsgrenzen. 'Maar dan zou ik uiteindelijk niet veel van ons land zien. Vandaar het idee om alle provinciegrenzen te stappen, en dat te combineren met het bezoeken van alle steden in België, iets wat ik altijd al heb willen doen'.

Op zijn blog zal Jef regelmatig verslag doen van zijn tocht. Van zijn vertrek in Brussel vind je er alvast een verslag.